Rätt bränsle och blandning till din maskin

En förutsättning för att din motorsåg, röjsåg eller gräsklippare ska fungera är så klart att den får rätt bränsle. I nästan samtliga fall med undantag gräsklippare som ofta har 4-taktsmotorer handlar det om en blandning av bensin och olja. För bästa möjliga resultat, både för dig, din maskin och miljön rekommenderar vi alkylatbensin.

För att ta reda på vilken bränsle och blandning just din maskin behöver bör du alltid läsa användarmanualen som följer med. Har du inte den kvar går de ofta att söka upp på internet. Om din maskin är tvåtakt behöver tvåtaktsolja vara inblandad bensinen. Ofta är det 2 % olja som ska blandas i, vilket motsvarar en deciliter olja på fem liter bensin eller två deciliter olja på tio liter bensin. Har du en fyrtaktsmaskin ska du inte blanda olja i bensinen.

Aspen Alkylatbensin

Alkylatbensin beskrivs ofta som miljöbränsle. Då är det kanske främst natur som åsyftas, men det är i mångt och mycket även arbetsmiljön för den som arbetar med redskapet som förbättras. Du kommer andas in mindre skadliga avgaser jämfört med vanlig bensin. Detta gör det även bättre i säkerhetssynpunkt då du lättare kan hålla fokus en hel arbetsdag.

Aspen Diesel

Bokstaven D i Aspen D står för diesel. Aspen D består av 90% förnybara kolväten, och är en diesel som tagits fram speciellt för användare med omtanke om människa, maskin och miljö.

Aspen D kan lagras tre till fyra gånger längre än vanlig svensk eller europeisk diesel. Det ger ökad driftssäkerhet, samtidigt som det minskar risken för igensatta filter, injektorer och motorhaverier. Aspen D är dessutom garanterat fritt från RME, en slags biodiesel som tillverkas med raps som råvara.

Aspen D är speciellt utvecklat för mindre dieselmaskiner med enkel avgasrening – eller ingen avgasrening alls. Bränslet kan användas i exempelvis markvibratorer, minigrävare, elverk, kompressorer, liftar, gräsklippare, redskapsbärare, truckar, hetvattentvättar och dieselvärmare.

Aspen Bio sågkedjeolja

Aspen Bio Chain Oil är en unik miljöanpassad vegetabilisk sågkedjeolja av hög kvalitet som passar alla typer av kedjor och svärd i motorsågar. Den unika sammansättningen av olja och additiv gör att den har utmärkta oxidationsegenskaper och klarar långa stillestånd, utan negativ påverkan på pump och kedja.

Dunkar och påfyllningspipar

Det är viktigt att du förvarar ditt bränsle i för ändamålet avsedda dunkar. Det finns kombidunkar där du kan ha både bränsle och kedjeolja. Det finns även kombidunkar med fack för verktyg så som kedjefilar och fasta nycklar. För att slippa spill vid påfyllning rekommenderas en påfyllningspip, gärna med automatisk stoppfunktion och mekanisk låsfunktion. Självklart funkar den klassiska Jeepdunken, som finns i både fem och tio liter. Vill du se hela vårt sortiment av dunkar och påfyllningspipar? Klicka här.

Produkter som används i artikeln

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 500kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt