Så enkelt slipar du motorsågskedjan med filmall

Vi visar hur du enkelt slipar kedjan på motorsågen med filmall, en välslipad motorsågskedja ger bättre resultat, är mer effektivt och underlättar för sågning med hög precision. Dessutom ökar det säkerheten. En bra utgångspunkt är att slipa motorsågskedjan så fort du känner att sågen börjar bli slö eller när du vet med dig att sågen har varit utsatt för hårda tag. Här visar vi hur man slipar med filmall för ett exakt resultat.

Att fila med filmall har helt klart sina fördelar, det ger exakta resultat och bra skärpa på din motorsågskedja. Men att hitta rätt filmall kan vara svårt, läs mer om hur du hittar rätt bland filmallarna nedan.

Hitta rätt filmall

Det finns några saker du behöver förhålla dig till när det kommer till att hitta rätt filmall: kedjans fabrikat, typ av tand, delning och spårbredd. Denna information står oftast utskrivna längst ner på svärdet. Många gånger har tillverkaren dessutom egna kortnummer för sina olika kedjemodeller, vilka du enkelt hittar på Maskinklippet genom att använda vår filtreringsfunktion som du hittar här i vänstra kolumnen.

Produkter som används i artikeln

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt