/ Stihl MS 181 C-BE Motorsåg
Stihl MS 181 C-BE Motorsåg
MS181CBE_III.jpg
Stihl MS 181 C-BE Motorsåg
MS181CBE_III.jpg
Stihl MS 181 C-BE Motorsåg
MS181CBE_III.jpg
Utgått ur vårt sortiment
Stihl

Stihl MS 181 C-BE Motorsåg

30 cm
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 11392000160

Komplett utrustad kompakt motorsåg med snabbkedjespänning och Stihl Easy2Start för enkel start. Mycket bra till vedsågning, men kan också användas till byggjobb och att fällning av mindre träd. Barkstöd av metall för enkel styrning av sågen i skäret.

Engreppsreglage

Alla viktiga funktioner så som kall- och varmstart, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

 

Kompensator

Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, som ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

 

Långtids luftfiltersystem med förfiltrering

Luften sugs in till i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Luften som når luftfiltret har alltså redan gått igenom en reningsprocess. Filterrengöringsintervallerna blir på så sätt mycket långa.

 

Primer

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

 

2-MIX motor

Stihls bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga STIHL 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Dessutom minskas utsläppen med ända upp till 50%. Den uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.

 

4-kanals teknik

Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbränningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Resultat: lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster och lägre utsläpp av skadliga ämnen.

 

Antivibrationssystem

En människa som utsätts vibrationer under en längre tid, från t. ex. ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. STIHLs högeffektivt antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och maskinen blir bekväm och ergonomisk att arbeta med.

 

Easy2Start (E)

En spiralfjäder mellan linhjulet och vevaxeln lagrar energin och kompenserar krafttopparna från startdraget. Resultat: du behöver bara hälften så mycket kraft för att dra igång maskinen och hastigheten i själva startrycket kan minskas med hela två tredjedelar.

 

Ematic kedjesmörjning

Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

 

Snabbkedjespänning (B)

Stihl snabbkedjespänning (B) gör det enkelt och bekvämt att spänna kedjan. Kedjan spänns helt utan någon hjälp av verktyg. Fäll upp locket och skruva upp kedjedrevskåpan. Kedjan lossas genom att man vrider på justerdrevet åt vänster och spänns genom att man vrider vredet åt höger. När kedjan är riktigt spänd, skruva åt kedjedrevskåpan och fäll ner locket.

 

Tanklock med bajonettfattning

Patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Produktspecifikationer
Drivkälla
Bensin 2-takt
Cylindervolym
31.8 cm³
Effekt(kW)
1.5 kW
Inklusive skärutrustning
yes
Handtagsvärme
no
Svärdsinfästning
3005
Kortnummer
PMM3
Fildiameter
4,0 mm
Kedjehastighet max effekt
18.6 m/s
Kedjehastighet vid 133% motoreffekt
24.8 m/s
Vikt utan skärutrustning
4.6 kg
Vikt/effektförhållande
3,1
Justerbart oljeflöde
no
Servicekit
11390074100
Tändstift
NGK CMR6H
Ljudnivå
112 dB(A)
Ljudtrycksnivå
100 dB(A)
Garanti
2 år