/ Stihl MSE 250 Elsåg Hårdmetallkedja
MSE250CQ_ACTION_VII.jpg
MSE250CQ_ACTION_VI.jpg
Stihl MSE 250 Elsåg Hårdmetallkedja
MSE250CQ_ACTION_VII.jpg
MSE250CQ_ACTION_VI.jpg
Stihl MSE 250 Elsåg Hårdmetallkedja
MSE250CQ_ACTION_VII.jpg
-0%
Stihl

Stihl MSE 250 Elsåg Hårdmetallkedja

37 cm svärd, Rapid Duro
5 690 kr
Webblager - Skickas om 3-5 vardagar
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 12102000018
Den mest kraftfulla av STIHLs elsågar för de riktigt krävande uppgifterna vid byggjobb i trämaterial. Utrustad med kedjespänning från sidan och en helelektronisk styrning av motorfunktionerna. Dessutom ett mjukt handtag för ergonomiskt arbete, överbelastningsindikator och kedjebromsen QuickStop Super. Denna modellen har hårdmetallkedjan 3/8'' Rapid Duro som behåller skärpan upp till 10 gånger längre än vanlig kedja. OBS! Glöm inte att köpa till sågkedjeolja.

 

Ergonomiskt mjukt handtag

Du har alltid maskinen i ett fast och säkert grepp tack vare det mjuka och ergonomiskt utformade bakre handtaget.

 

Kedjespänning från sidan

Kedjan spänns enkelt på sidan av sågen på säkert avstånd både från de vassa skärtänderna och barkstödet.

 

Mjukstart med startströmsbegränsning

Startströmsbegränsaren skyddar säkringarna i startögonblicket då det kan förekomma krafttoppar. Inga problem att starta din STIHL elsåg också på en vanlig 10 A säkring.

 

QuickStop Super, högerhandsbroms (Q)

Högerhandsbromsen QuickStop Super (Q) löser ut så snart du släpper det bakre handtaget och stoppar kedjan på mindre än 1 sekund. Sågkedjan stannar alltså både vid kast (kedjebromsen QuickStop) och när du släpper det bakre handtaget (QuickStop Super (Q)). Fördel: ökad säkerhet vid användandet av motorsåg.

 

STIHL Ematic kedjesmörjning

STIHLs Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

 

Transparent oljetank

Full kontroll mot tomma tankar: Den transparenta tanken gör att du alltid har kontroll på kedjeoljenivån. Kedjeolja fylls snabbt och enkelt på med hjälp av STIHLs bekvärna påfyllnigssystem.

 

Verktygslöst oljetanklock

Patenterat speciallock för oljetanken. Tanken öppnas och stängs snabbt och enkelt helt utan verktyg.

 

Överbelastningsskydd

Ett effektivt skydd som stänger av motorn när den riskerar att bli överbelastad, t. ex. när kedjan är för slö så att motorn får arbeta för hårt för att sågen skall ta sig igenom träet.

 

Överbelastningsskydd (LED)

Högsta effekt utan överbelastning: Om din motorsåg skulle gå för varm, stängs elmotorn automatiskt av för att skydda sig mot skador och överhettning. En rött lysande LED lampa indikerar överbelastning och överhettning. Efter bara en kort stund har motorna svalnat och kan du utan problem börja arbeta igen.

Produktspecifikationer
Ljudnivå
105 db(A)
Drivkälla
El 230V
Driftspänning
230 V
Cylindervolym
0 cm³
Effekt
2.5 kW
Skärlängd
37 cm
Kortnummer
RS, RD3
Ljudtrycksnivå
94 dB(A)
Vikt utan skärutrustning
5.7 kg
Garanti
2 år
Dokument