/ Stihl FS 490 C-EM Röjsåg
Fraktfritt
Stihl FS 490 C-EM Röjsåg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_II.jpg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_III.jpg
Stihl FS 490 C-EM Röjsåg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_II.jpg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_III.jpg
Stihl FS 490 C-EM Röjsåg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_II.jpg
FS360CE_FS410CE_FS460CEM_ACTION_III.jpg
Utgått ur vårt sortiment
Stihl

Stihl FS 490 C-EM Röjsåg

Professionell gräsröjare
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 41482000093
Lättstartad (Easy2Start) och mycket stark gräsröjare med elektroniskt motorstyrningssystem, STIHL M-Tronic, för optimal effekt och låg bränsleförbrukning i alla lägen. En maskin speciellt utvecklad för professionell gräsröjning med fokus på optimal effektivitet, minimalt underhåll, lång livslängd och låga kostnader.

Levereras med sele och trimmerhuvud. 

 

Engreppsreglage

Samtliga motorns driftslägen sitter samlade i ett och samma handtag. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

 

Fjädrande start-/stoppknapp

Med den fjädrande start-/stoppknappen återgår maskinen alltid automatiskt till startläge och den är alltid startklar. Otroligt enkelt och bekvämt.

 

X-TREEm bärsystem

Röjsele som är specialutvecklad för långa arbetspass i skogen med sågklinga eller gräsröjning. Mycket bra ergonomi och bärkomfort med längsgående inställningsbar ryggdel och steglös lastfördelning mellan höft och axel.

 

Interlocksystem

Eftersom låspinnen kan spärras i ett läge och inte måste hållas fast blir det mycket enkelt att byta skärverktyg.

 

Kompensator

Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, som ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när 80% av filterytan är ingensatt är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt och möjliggör långa arbetspass utan avbrott.

 

Luftfilter med lång driftstid

Lättillgängligt veckat pappersfilter med stor sammalagda filteryta ger mycket långa rengöringsintervaller. Lättillgängligt placerat så att arbetsavbrotten hålls på ett minimum.

 

Primer

Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

 

Skyddsglasögon

För din säkerhet levererar vill alltid med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd.

 

Startreglage (M-Tronic)

Med M-Tronic behöver du inte tänka på om maskinen är kall eller varm vid start, det finns bara ett startläge på startreglaget. Exakt rätt bränslemängd pumpas automatiskt fram. Du behöver inte tänka på någonting vid start utan systemet sköter allt. Det är bara att starta, ge fullgas och köra. Otroligt enkelt, enkelt bekvämt och säkert.

 

2-MIX motor

Stihls tvåtaktsmotor med 2-MIX teknik ger hög effekt, bra segdragningsförmåga och sparar upp till 20% bränsle jämfört med likvärdiga STIHL tvåtaktsmotorer utan 2-MIX teknologi. Också utsläppen av skadliga ämnen reduceras kraftigt med ända upp till 70% och motorn uppfyller utan problem kraven enligt EU II.

 

4-punkt antivibrationssystem

På den nya generationen STIHL röjsågar finns det inbyggda stålfjädrar som antivibrationselement. Dessa stålfjädrar tar upp och reducerar de svängningar som uppstår i motorn och det roterande skärverktyget. Handtagen blir näst intill vibrationsfria vilket ger en mycket bra arbetsmiljö och maskinen blir mycket lätt att köra och styra.

 

Easy2Start (E)

En spiralfjäder mellan linhjulet och vevaxeln lagrar energin och kompenserar krafttopparna från startdraget. Resultat: du behöver bara hälften så mycket kraft för att dra igång maskinen och hastigheten i själva startrycket kan minskas med hela två tredjedelar.

 

M-Tronic

Helelektronisk tändpunktsreglering och bränsledosering. Motorstyrningssystemet STIHL M-Tronic (M) ger i alla lägen optimal motoreffekt, konstant högstavarvtal och mycket bra acceleration. Dessutom har systemet en minnesfunktion, vilket ytterligare förbättrar köregenskaperna. Den manuella förgasarjusteringen är ett minne blott.

 

Stor bränsletank

Den transparenta bränsletanken rymmer hela 0,75 l (FS 240 - 460) resp. 0,99 l (FS 490/560), vilket ger långa arbetspass utan några störande tankstopp. Bränslenivån är enkel att kontrollera eftersom tanken är transparent vilket också tar bort onödiga stopp. Det är dessutom enkelt att fylla på ny bensin i den väl tilltagna öppningen.

 

Styre

Ett styre underlättar arbetet och förbättrar ergonomin och är det naturliga förstahandsvalet vid arbete över större ytor. Med ett styre kan man arbeta lugnt och metodiskt i stora pendlande rörelser, från sida till sida. Styret kan också justeras efter eget behov.

 

Verktygslös inställning av styret

Styret är individuellt justerbart via ett enda vred, helt utan verktyg. Det kan också fällas ner helt mot riggröret i sk. transportläge.

 

Vinterläge

Mycket enkelt system där maskinen snabbt kan ställas om från sommar- till vinterläge. Under den kalla årstiden förhindras på så sätt nedisning av förgasare och luftfilter.

Produktspecifikationer
Centrumhål
20 mm
Cylindervolym
51.6 cm³
Drivkälla
Bensin 2-takt
Diameter trimmertråd
2,7-3,3 mm
Effekt(kW)
2.4 kW
Gashandtagstyp
Pekfinger
Handtagsvärme
no
Längd
180 cm
Ljudnivå
116 dB(A)
Ljudtrycksnivå
102 dB(A)
Medföljande skärutrustning
Trimmerhuvud
Typ
Gräsröjare
Standard skärutrustning
Trimmerhuvud AutoCut 46-2
Standard sele
Advance X-Treem
Tankvolym
0.99 l
Tändstift
BPMR7A
Vikt
9.3 kg
Vibrationer vänster
3.7 m/s²
Vibration Höger
3.7 m/s²
Garanti
2 år
Dokument