Rätt bränsle och blandning till din maskin

En förutsättning för att din motorsåg, röjsåg eller gräsklippare ska fungera är så klart att den får rätt bränsle. I nästan samtliga fall med undantag gräsklippare som ofta har 4-taktsmotorer handlar det om en blandning av bensin och olja. För bästa möjliga resultat, både för dig, din maskin och miljön rekommenderar vi alkylatbensin.

För att ta reda på vilken blandning just din maskin behöver bör du alltid läsa användarmanualen som följer med. Har du inte den kvar går de ofta att söka upp på internet. Om din maskin är tvåtakt behöver tvåtaktsolja vara inblandad bensinen. Ofta är det 2 % olja som ska blandas i, vilket motsvarar en deciliter olja på fem liter bensin eller två deciliter olja på tio liter bensin. Har du en fyrtaktsmaskin ska du inte blanda olja i bensinen.

Alkylatbensin

Alkylatbensin beskrivs ofta som miljöbränsle. Då är det kanske främst natur som åsyftas, men det är i mångt och mycket även arbetsmiljön för den som arbetar med redskapet som förbättras. Du kommer andas in mindre skadliga avgaser jämfört med vanlig bensin. Detta gör det även bättre i säkerhetssynpunkt då du lättare kan hålla fokus en hel arbetsdag.

Husqvarna Power

Husqvarna funkar bäst med Husqvarna – det säger sig självt. Husqvarna XP Power 2 är färdigblandad alkylatbensin med olja för din tvåtaktsmotor. Bränslet är blandat med 2 % olja, oljan är syntetisk och nedbrytbar. Tvåtaktsoljan är utvecklad av Husqvarna för att spara motorer och erbjuda lång livslängd på din maskin.

Husqvarna Power 4 är framtagen för optimal funktionalitet för din fyrtaktsmotor, denna är utan oljeinblandning.

Husqvarna Power har även den fördelen att den inte försämras i kvalitet vid längre tiders förvaring. Detta gör att din såg eller klippare kan stå bränslefylld utan användning under längre perioder, men ändå starta lika lätt när det är dags.

Både Husqvarnas bränslen och oljor har genomgått Husqvarnas egna hårda tester och krav för att vara optimala för deras maskiner och har därmed fått märkningen VEF – Verified Engine Formula. Ett kvitto på att bränslet optimerar produktiviteten för maskinen.

Bränslets sammansättning och korrekta oljeblandning vid 2-takt, ger rätt förbränningstemperatur, mindre avlagringar i förbränningskammaren, kolvhuvudet, ljuddämparen och avgasporten. Detta tillsammans med bra smörjförmåga maximerar motorns hållbarhet och livslängd och ger ett minskat behov av service över tid.

Dunkar och påfyllningspipar

Det är viktigt att du förvarar ditt bränsle i för ändamålet avsedda dunkar. Det finns kombidunkar där du kan ha både bränsle och kedjeolja. Det finns även kombidunkar med fack för verktyg så som kedjefilar och fasta nycklar. För att slippa spill vid påfyllning rekommenderas en påfyllningspip, gärna med automatisk stoppfunktion och mekanisk låsfunktion. Självklart funkar den klassiska Jeepdunken, som finns i både fem och tio liter. Vill du se hela vårt sortiment av dunkar och påfyllningspipar? Klicka här.

 

Produkter som används i artikeln

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 500 kr
Snabb leverans
100% nöjd kund
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt