Kem, oljor och miljöbränsle

Avfettning & Rengöringsmedel

Kem, oljor och miljöbränsle

Här hittar du ett brett sortiment av rengörngsprodukter som kallavfettning, grovrengöring, skumtvätt, textiltvätt mm.

Läs mer
Tips
Visar 19 produkter

Avfettning & Rengöringsmedel

Sortering
Varumärke
Pris
Visa fler

Välj rätt avfettningsmedel

Kallavfettning (eller petroleumavfettning, som det benämns ibland) är en aromatisk lacknafta som är väldigt bra på att lösa upp fet smuts. Vinterns dubbdäck sliter upp tjära från asfalten som fastnar på lacken, och den feta smutsen är i princip omöjlig att lösa upp utan kallavfettning.

Behöver du använda kallavfettning på de ytor som är riktigt hårt smutsade blir rengöringen mest effektiv om ytan är torr. Kallavfettning på en blöt bil brukar inte ge alls lika god rengöringseffekt.

Alkaliskt avfettningsmedel är ett tvättmedel löst i vatten. Vissa alkaliska avfettningsmedel blandar olika tensider, alkoholer och vatten för att få en bättre produkt som rår på många typer av smuts. Alkaliskt avfettningsmedel funkar utmärkt på en blöt bil och är som regel också rätt effektivt mot bromsdamm på fälgarna.

På våren är det bra att kombinera först kallavfettning, skölja med högtryckstvätt och sedan gå på med en alkalisk avfettning. Då löser man både fet tjärsmuts och vanligt vägdamm.

Tvätta med högtryckstvätt

Hos en vanlig trädgårdsslang med ett tryck på fyra bar går det åt drygt 3 000 liter vatten per timme. En högtryckstvätt med ett arbetstryck på 100 bar behöver bara 400 liter vatten per timme. Slutsats: du sparar både egen kraft, tid och vatten. När en trädgårdsslang kopplas till högtryckstvätten blir trycket vanligen fyra bar. Högtryckspumpen i sin tur skapar ett vattentryck på upp till 150 bar. Detta vatten koncentreras genom högtrycksmunstycket till en kraftig stråle.

– Finessen är att maskinen trycksätter en viss mängd vatten, där mängden bestäms av hur stor elmotor och pump som maskinen har. Vattnet trycksätts sedan med hjälp av motorns kolvpump till det optimala tryck som just denna kombination orkar bygga upp

Se hela vårt sortiment av högtryckstvättar här.

 

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt