Köpvillkor

Maskinklippet AB - Organisationsnummer 556554-9937 - Box 15, 375 21 MÖRRUM

Besöksadress (showroom och verkstad): Byggesvägen 4, 375 32 MÖRRUM 

Öppet helgfria vardagar 8-17. Observera att vi under rådande omständigheter samt semesterfrånvaro har begränsade öppettider i showroom och verkstad. För dagsaktuella öppettider besök vår företagsprofil på Google.

Öppet köp eller byte av produkt

Vi erbjuder öppet köp i 30 dagar vid oanvänd vara och oskadad originalförpackning. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan väl förpackad i oskadad originalförpackning tillsammans med kvitto och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Du som kund står för returfrakten. Vi återbetalar hela produkternas värde till dig när varan har kommit i retur väl emballerad och oskadad. Om originalförpackningen är skadad eller tejpad på görs 20% avdrag på krediteringen. Om varan är skadad görs en individuell bedömning av skadan. Vid retur står kunden för skador som kan uppstå under transporten. Det är viktigt att du direkt vid mottagande av varan kontrollerar att den stämmer överens med din beställning och uppfyller dina förväntningar, vi kan inte ta en använd produkt i retur.

OBS! Retur av delar i ett paket innebär ordinarie kampanjpris på resterande paketartiklar.

Önskar du byta storlek eller produkt lägger du en ny order. Om den nya ordern understiger 1000 kronor och du därför debiteras en fraktkostnad kan du skriva i meddelanderutan i kassan att den är kopplad till en retur och vi krediterar då fraktkostnaden på den nya ordern.

Vänligen fyll i följande retursedel vid retur: Returdokument

Returadressen är: Maskinklippet.se, Byggesvägen 4, 375 32 Mörrum

Ångerrätt

Konsument

För privatpersoner tillämpar maskinklippet.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan (vi erbjuder dessutom öppet köp i 30 dagar, läs ovan villkor) och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Maskinklippet.se uppmärksammar härmed dig som kund att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål, dessa produkter benämns som Tillverkningsvara i butiken. Ångerrätten gäller ej vid avtal 11 § punkt 4 som avser: ”för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal”. Exempel på sådan vara är batteri. 

Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas Maskinklippet inom 14 dagar (vi erbjuder dessutom öppet köp i 30 dagar, läs ovan villkor). Du som kund har rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt. Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer Maskinklippet att debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget. Vi ber er att returnera varan i originalförpackning. Varan ska också returneras komplett om inget annat är överenskommet med Maskinklippet.se.

När returnerad vara är åter Maskinklippets lager återbetalas varans belopp inklusive eventuella utleveranskostnader. Vid retur av del av order återbetalas inte leveranskostnad eller expeditionsavgift. Returfrakten står du som kund för vid nyttjande av ångerrätt. På det belopp som återbetalas har Maskinklippet.se rätt att göra avdrag för värdeminskning. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

Maskinklippet.se återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter Maskinklippets lager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet. Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av Maskinklippet.se och du sett återbetalningen. Vid retur från kund till Maskinklippet.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten - emballera väl!

Ändring av order

I samband med att du godkänner köpvillkoren och genomför din beställning på Maskinklippet färdigställs din order och vi kan oftast inte göra några ytterligare ändringar på din order. Vi ber dig därför att alltid noggrant gå igenom din varukorg och dina uppgifter så som leveransadress, fakturamottagare etc innan du färdigställer beställningen.

Frakt och leveransvillkor

Leverans sker med Postnord, Schenker, DHL eller UPS. Du kan se mer leveransinformation och välja leveranstyp för just dina varor när du kommer till kassan. Fraktfria leveranser är tillämpat för stora delar av vårt sortiment vid ordervärde över 1000:-. Ett fraktfritt alternativ ges då alltid och du kan sedan mot ett tillägg byta till annan transporttjänst. Enhetsfrakt 69:- på order under 1000:-. Övriga fraktkostnader finner du specade när du kommer till kassan. Maskinklippet AB är verksamma i Sverige och leveransen kräver en svensk adress och svenskt mobiltelefonnummer.

Vid hemleverans får du ett sms så snart försändelsen ankommit till din närmaste terminal. I detta sms väljer du dag och tid för hemleverans. För alla hemleveranser gäller transport fram till tomtgräns eller så långt körbar väg når. Vid hemleverans till lägenhetshus levereras varorna till porten. Vid utleverans/hemkörning, se till att husnummer tydligt syns från närmaste väg eller att brevlåda är tydligt markerad med husnummer/namn.

Vid retur av paket pga att ovanstående saknas, kommer returfrakt debiteras kund. Önskar du få varan lämnad utan kvittens väljer du detta i samband med att transportören aviserar leverans och ansvaret för varan övergår till kund så snart varan lämnats av transportören. Löpande leveransinformation ges av transportören under transporten.

Leveranstid

Lagervaror skickas oftast inom två helgfria vardagar. Övriga artiklar är beställningsvaror och har då specat ”skickas inom x-x dagar” på respektive produktsida. Detta är en uppskattad tid inom vilken vi kan skicka ut din order, men tänk på att det kan ta fler arbetsdagar under perioder då belastningen på vårt lager är högre.

Transporten tar sedan vanligtvis 1-3 arbetsdagar om det är skickat till ombud. Tyngre och/eller längre produkter, så som gräsklippare och röjsågar, som levereras med hemleverans lägger på ytterligare 1-3 arbetsdagar på transporttiden.

När varorna är skickade får du ett leveransmail med innehållet av försändelsen samt sändningsnummer om sådant är tillgängligt (här ser du även hur många kollin/paket försändelsen är skickad i). OM din order är uppdelad i flera separata leveranser kommer du få ett mail per försändelse. Du kommer inte kunna se information om försändelsen förrän den ankommit till första terminal vilket normalt sett tar 1-2 helgfria vardagar, därefter kan du följa försändelsen i detalj.

Tänk på att vi just nu lever i en pandemi som tyvärr innebär att din leverans kan komma att ta lite längre tid än normalt, men både vi och våra transportörer gör allt vi kan för att leverera i tid. Tack för din förståelse!

Majoriteten av alla paket skickas från eget lager med Postnord som transportör. Så snart din order lämnat vårt lager får du ett mail med spårningslänk. Övriga varor skickas från respektive leverantörs lager och kan då skickas med annan transportör så som DHL, Schenker eller UPS. Om varorna skickas från annat lager är detta angett i kassan innan du lägger ordern och kontakta gärna kundtjänst om du har några frågor om transporten.

Det är viktigt att du, om du endast kan ta emot varorna före eller efter ett visst datum, anger detta i kassan för att du skall undvika eventuella lagerhyror hos transportören. Vi kan dock aldrig garantera ett specifikt leveransdatum.

Vad innebär det att förhandsboka en produkt?

Vissa utvalda produkter finns för förhandsbokning på Maskinklippet. Detta är produkter med mycket hög efterfrågan där man genom att förhandsboka kan ställa sig i kö för att ta del av kommande inleveranser. I rådande tider har vi tyvärr inga exakta leveransdatum på dessa utan de skickas ut i turordning till alla som förhandsbokar. Du kan när som kontakta oss och avbryta din köplats, fram till och med den dag som produkten skall skickas till dig.

Ej utlösta eller mottagna varor

Vi debiterar en faktisk fraktkostnad tur & retur samt transportörens lagerkostnad om inte det beställda godset löses ut. Om din order levereras med hemleverans och du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Paket ligger kvar hos ombud/terminal i sju dygn från ankomstdagen. Du debiteras tur- och returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

Transportskador

Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan hos transportören innan leveransen kvitteras. Du kan även välja att inte ta emot paketet och sedan informera Maskinklippets kundtjänst om detta. En av ovan handling är en förutsättning för att eventuella skador på produkterna skall kunna ersättas av oss. 

Betalningsvillkor

Privat via Collector Bank

I samarbete med Collector Bank erbjuder vi olika betalningsalternativ för privatpersoner, vilka betalsätt du kan välja mellan visas i kassan.

- Direktbetalning med Visa eller Mastercard

- Direktbetalning genom bank

- Faktura: betala 30 dagar efter köp, ingen faktureringsavgift

- Dela upp betalningen upp till 24 månader

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Företag via Collector Bank

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Maskinklippet.se. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om du handlar som företagskund för första gången kan några ytterligare säkerhetssteg behövas, det kan då ta upp till 24h innan köpet går igenom och du mottager orderbekräftelse. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Maskinklippet.se rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

Allmänna villkor för faktura

Föreningar och stiftelser

Precis som för alla bolag så görs en kreditprövning för föreningar och stiftelser i samband med köp. Då denna typ av bolag sällan har en juridisk person bakom så är ofta kreditprövningen något striktare. Du kan då få upp att faktura- eller delbetalningsköp inte är tillgängligt för valt kundnummer. Om du önskar ompröva limiten kan du kontakta Collector Banks kundtjänst (contactcenterb2b@collectorbank.se) med följande information; senaste årsrapporten (resultat och balansräkning) samt styrelseprotokoll. Om möjligt kan du även lägga beställningen i föreningen eller stiftelsens namn och betala med kort eller direktbetalning. Behöver du ytterligare dokument för bokföringen är du varmt välkommen att kontakta oss.

Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms om inte företagsvy eller exklusive moms aktivt valts på hemsidan. Aktuellt läge visas alltid upp i höger hörn på hemsidan eller ovanför menyn på mobilversionen. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Misstänkta fall av falska beställningar och bedrägeriförsök kommer att polisanmälas.

Garantibestämmelser

Du har som kund hos oss minst 1 års garanti på samtliga nya produkter(ej reservdelar som är 6 månader), företag 1 års garanti. På många produkter erbjuder tillverkaren mellan 2 och 35 års garanti, detta står specificerat på produktsidan. Garantiarbeten utföres av Maskinklippet.se eller annan auktoriserad serviceverkstad för respektive varumärke.

1. Garantin räknas från och med inköpsdatum om inget annat framkommer och gäller på alla produkter om inget annat anges. Garantin gäller endast om du lämnat in produkten hos oss på Maskinklippet eller hos annan auktoriserad verkstad av produktens varumärke.

2. Garantin täcker fabrikationsfel och omfattar nya reservdelar, eventuell frakt samt arbetslön.

3. Garantin täcker inte slitdelar (såsom remmar, kedjor mm), handhavandefel, frysskador på högtryckstvättar och bevattningsutrustning, felaktig anslutning, fel drivmedel, brist på underhåll, repor och småskador, åsknedslag, stöld, brand eller annan orsak som kommer från yttre påverkan m.m.

4. Om produkten har serienummer så gäller bara garantin om produktens serienummer fortfarande är synligt.

5. Om undersökning visar att det är ett fel som inte täcks av garantin eller att det inte är något fel på produkten så debiteras fraktkostnad tur & retur samt eventuell felsökningsavgift.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden och du som konsument kan även vända dig till EU-kommisionens onlineplattform ODR.

Integritetspolicy

Här hittar du vår integritetspolicy

Värdecheck

Har du fått en Husqvarna eller Stihl värdecheck i samband med att du tagit motorsågskörkort så går det alldeles utmärkt att nyttja den när du handlar på Maskinklippet. Posta ifylld värdecheck till oss Maskinklippet AB, Box 15, 375 21 MÖRRUM. Skriv sedan ett meddelande i kassan till oss när du lägger din beställning så inväntar vi värdechecken och justerar priset innan vi skickar produkterna och aktiverar betalningen. OBS! Värdecheck från Stihl utgår från ordinarie priser.

Vid köp av maskiner från Husqvarna eller Stihl

Maskinklippet.se är en servande fackhandel vilket innebär att vid köp av en Husqvarna® eller Stihl produkt kommer vi att packa upp, montera och utföra leverans- och säkerhetskontroll innan leverans. Vid webborder påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer och support genom vår kundtjänst. Alla priser på sidan är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive 25% moms.

Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.