Köpvillkor

Maskinklippet AB - Organisationsnummer 556554-9937 - Box 15, 375 21 MÖRRUM

Besöksadress (showroom och verkstad): Byggesvägen 4, 375 32 MÖRRUM

Öppet köp eller byte av produkt

Vi erbjuder öppet köp till och med 31/1 2021 vid oanvänd vara och oskadad originalförpackning. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan väl förpackad i oskadad originalförpackning tillsammans med kvitto och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Du som kund står för returfrakten. Vi återbetalar hela produkternas värde till dig när varan har kommit i retur väl emballerad och oskadad. Om originalförpackningen är skadad eller tejpad på görs 20% avdrag på krediteringen. Om varan är skadad görs en individuell bedömning av skadan.

OBS! Retur av delar i ett paket innebär ordinarie kampanjpris på resterande paketartiklar.

Önskar du byta storlek eller produkt lägger du en ny order. Om den nya ordern understiger 1000 kronor och du därför debiteras en fraktkostnad kan du skriva i meddelanderutan i kassan att den är kopplad till en retur och vi krediterar då fraktkostnaden på den nya ordern.

Vänligen fyll i följande retursedel vid retur: Returdokument

Returadressen är: Maskinklippet.se, Byggesvägen 4, 375 32 Mörrum

Ångerrätt

Konsument

För privatpersoner tillämpar maskinklippet.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Maskinklippet.se uppmärksammar härmed dig som kund att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål, dessa produkter benämns som Tillverkningsvara i butiken. Ångerrätten gäller ej vid avtal 11 § punkt 4 som avser: ”för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal”. Exempel på sådan vara är batteri. Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas Maskinklippet inom 14 dagar. Du som kund har rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt.

Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer Maskinklippet att debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget.Vi ber er att returnera varan i originalförpackning. Varan ska också returneras komplett om inget annat är överenskommet med Maskinklippet.se.

När returnerad vara är åter Maskinklippets lager återbetalas varans belopp inklusive eventuella leveranskostnader. Vid retur av del av order återbetalas inte leveranskostnad eller expeditionsavgift. Returfrakten står du som kund för vid nyttjande av öppet köp. På det belopp som återbetalas har Maskinklippet.se rätt att göra avdrag för värdeminskning. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

Maskinklippet.se återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter Maskinklippets lager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet. Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av Maskinklippet.se och du sett återbetalningen.

Vid retur från kund till Maskinklippet.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Frakt och leveransvillkor

Leverans sker med Postnord, Schenker, DHL eller UPS. Du kan läsa mer leveransinformation och välja leveranstyp för just dina varor när du kommer till kassan. Fraktfria leveranser vid ordervärde över 1000:- inom Sverige. Ett fraktfritt alternativ ges alltid och du kan sedan mot ett tillägg byta till annan transporttjänst. Enhetsfrakt 69:- på order under 1000:-

För fraktkostnader till Finland och Danmark kontakta oss på mail eller telefon så löser vi det i den mån det går.

För alla hemleveranser gäller transport fram till tomtgräns eller så långt körbar väg når. Vid hemleverans till lägenhetshus levereras varorna till porten. Vid utleverans/hemkörning, se till att husnummer tydligt syns från närmaste väg eller att brevlåda är tydligt markerad med husnummer/namn.

Vid retur av paket pga att ovanstående saknas, kommer returfrakt debiteras kund. Önskar du få varan lämnad utan kvittens väljer du detta i samband med att transportören aviserar leverans och ansvaret för varan övergår till kund så snart varan lämnats av transportören. Löpande leveransinformation ges av transportören under transporten.

Leveranstid

Lagervaror skickas oftast inom 24 h men kan ta fler arbetsdagar under högsäsong då belastningen på vårt lager är högre. Övriga artiklar är beställningsvaror och har då specat ”skickas inom x-x dagar” på respektive produktsida. Angivna leveranstider på artiklarna är beräknade och stämmer vanligtvis men kan komma att ändras efter besked från leverantören av produkten.

Majoriteten av alla paket skickas från eget lager med Postnord som transportör. Så snart din order lämnat vårt lager får du ett mail med spårningslänk. Övriga varor skickas från respektive leverantörs lager och kan då skickas med annan transportör så som DHL, Schenker eller UPS. Om varorna skickas från annat lager är detta angett i kassan innan du lägger ordern och kontakta gärna kundtjänst om du har några frågor om transporten.

Det är viktigt att du, om du endast kan ta emot varorna före eller efter ett visst datum, anger detta i kassan för att du skall undvika eventuella lagerhyror hos transportören. Vi kan dock aldrig garantera ett specifikt leveransdatum.

Ej utlösta eller mottagna varor

Vi debiterar en faktisk fraktkostnad tur & retur samt transportörens lagerkostnad om inte det beställda godset löses ut. Om din order levereras med hemleverans och du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

Transportskador

Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan hos transportören innan leveransen kvitteras. Detta är en förutsättning för att eventuella skador på produkterna skall kunna ersättas.

Betalningsvillkor

Privat via Collector Bank

I samarbete med Collector Bank erbjuder vi olika betalningsalternativ för privatpersoner, vilka betalsätt du kan välja mellan visas i kassan.

- Direktbetalning med Visa eller Mastercard

- Direktbetalning genom bank

- Faktura: betala 14 dagar efter köp, ingen faktureringsavgift

- Dela upp betalningen upp till 24 månader

Företag via Collector Bank

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Maskinklippet.se. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Maskinklippet.se rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Garantibestämmelser

Du har som kund hos oss minst 1 års garanti på samtliga nya produkter, företag 1 års garanti. På många produkter erbjuder tillverkaren mellan 2 och 35 års garanti, detta står specificerat på produktsidan. Garantiarbeten utföres av Maskinklippet.se eller annan auktoriserad serviceverkstad för respektive varumärke.

1. Garantin räknas från och med inköpsdatum om inget annat framkommer från garantibeviset och gäller på alla produkter om inget annat anges. Garantin gäller endast om du lämnat in produkten hos oss på Maskinklippet eller hos auktoriserad verkstad av produktens varumärke.

2. Garantin täcker fabrikationsfel och omfattar nya reservdelar, eventuell frakt samt arbetslön.

3. Garantin täcker inte slitdelar (såsom remmar, kedjor mm), handhavandefel, felaktig anslutning, fel drivmedel, brist på underhåll, repor och småskador, åsknedslag, stöld eller brand.

4. Om produkten har serienummer så gäller bara garantin om produktens serienummer fortfarande är synligt.

5. Om undersökning visar att det är ett fel som inte täcks av garantin eller att det inte är något fel på produkten så debiteras fraktkostnad tur & retur samt eventuell felsökningsavgift.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden och du som konsument kan även vända dig till EU-kommisionens onlineplattform ODR.

Integritetspolicy

Här hittar du vår integritetspolicy

Värdecheck

Har du fått en Husqvarna eller Stihl värdecheck i samband med att du tagit motorsågskörkort så går det alldeles utmärkt att nyttja den när du handlar på Maskinklippet. Posta ifylld värdecheck till oss Maskinklippet AB, Box 15, 375 21 MÖRRUM. Skriv sedan ett meddelande i kassan till oss när du lägger din beställning så inväntar vi värdechecken och justerar priset innan vi skickar produkterna och aktiverar betalningen. OBS! Värdecheck från Stihl utgår från ordinarie priser.

Vid köp av maskiner från Husqvarna eller Stihl

Maskinklippet.se är en servande fackhandel vilket innebär att vid köp av en Husqvarna® eller Stihl produkt kommer vi att packa upp, montera och utföra leverans- och säkerhetskontroll innan leverans. Vid webborder påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer och support genom vår kundtjänst. Alla priser på sidan är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive 25% moms.

Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.