Start / Trädgård / Robotgräsklippare & Tillbehör / Robotgräsklippare

Robotgräsklippare

Högkvalitativa robotgräsklippare för alla behov. Ger ett fantastiskt resultat både för små och stora trädgårdar!

96 produkter
62886288
249 m2249 m2
Husqvarna
-12%
Husqvarna Automower 305 Robotgräsklippare

Husqvarna Automower 305 Robotgräsklippare

Utrustad med Connect @ HOME, max 600 m²

10 990 kr12 500 kr
Förhandsboka
Gå till

Installerat och Klart!

Sida 1 av 4
1234
Hus till din robotgräsklippare
Så installerar du din robotgräsklippare
Så mäter du lutningen på din gräsmatta

Välj rätt robotgräsklippare

Det finns många olika robotgräsklippare på marknaden och det kan vara svårt att hitta rätt. Det finns många tester som utser bäst i test, men det i särklass viktigaste är att utgå från din egen gräsmatta och dess förutsättningar. Det första steget i köpet av robotgräsklippare är att kontrollera storleken på ytan som ska klippas. Klipparna är anpassade för olika stora ytor. Husqvarna Automower finns tillgänglig för både små och stora tomter. Utgår från ex att man har 1000 kvm gräs och köper en maskin som klarar 1000 kvm, då innebär det att maskinen får gå dygnet runt alla dagar för att hinna med. Av den anledningen ska du köpa maskin med 20-50% överkapacitet då det minskar slitage och samtidigt behöver du inte ha den gående i trädgården dygnet runt. Viktigt att tänka på är att inte ta med hela tomtytan, utan räkna bort ytan för hus, garage, stenläggningar och liknande.

Terrängens utformning

Det andra du kan fundera över är hur terrängen på din tomt egentligen ser ut. Har du en tomt som är kuperad, uppdelad i flera zoner eller med flera smala passager behöver du ha en modell som är anpassad för just detta. Här kan en gräsklippare med stora hjul vara till hjälp, till exempel Husqvarna Automower 430X som dessutom har en inbyggd GPS som ökar intelligensen på maskinen.

Tomtens lutning

Har tomten mycket lutning krävs lite mer av din gräsklippare. För att klipparen ska orka ta sig upp vid högre lutningar krävs en något starkare motor. Även hjulens storlek hjälper den att komma uppför backen. Klippare som klarar lutning och branta sluttningar på upp till 45% är Husqvarna Automower 420 och uppåt. Procent eller graders lutning? Det är vanligt att blanda ihop procentuell lutning med graders lutning. Kika gärna på vår video för beskrivning hur man räknar ut procentuell lutning i trädgården!