Start / Trädgård / Robotgräsklippare & Tillbehör / Robotgräsklippare

Robotgräsklippare

Högkvalitativa robotgräsklippare för alla behov. Ger ett fantastiskt resultat både för små och stora trädgårdar!

Gardena Robotgräsklippare
Gardena Robotgräsklippare
Husqvarna Automower Robotgräsklippare
Husqvarna Automower Robotgräsklippare
Stihl iMow Robotgräsklippare
Stihl iMow Robotgräsklippare
m2
m2
%
%

Visar 24

av 155 produkter
Husqvarna
Fraktfritt
Husqvarna Automower® 105 Robotgräsklippare

Husqvarna Automower® 105 Robotgräsklippare

Upp till max 600 m²

7 999 kr
I lager
Husqvarna
Fraktfritt
Husqvarna Automower 105 Startpaket
10 095 kr
+Paketartikel
Gå till

Inklusive installationsmaterial och tillbehör

Färdiga paket!

Sida 1 av 7
1234567
Köpguide Robotgräsklippare välj den bästa roboten för din gräsyta
Så mäter du lutningen på din gräsmatta
Så installerar du din robotgräsklippare

Välj rätt robotgräsklippare

Det finns många olika robotgräsklippare på marknaden och det kan vara svårt att hitta rätt. Det finns många tester som utser bäst i test, men det i särklass viktigaste är att utgå från din egen gräsmatta och dess förutsättningar. Det första steget i köpet av robotgräsklippare är att kontrollera storleken på ytan som ska klippas. Klipparna är anpassade för olika stora ytor. Utgå från ex att du har 1000kvm gräs och köper en maskin som klarar 1000kvm, då innebär det att maskinen får gå dygnet runt alla dagar för att hinna med. Av den anledningen ska du köpa maskin med 20-50% överkapacitet då det minskar slitage och samtidigt behöver du inte ha den gående i trädgården dygnet runt. Viktigt att tänka på är att inte ta med hela tomtytan, utan räkna bort ytan för hus, garage, stenläggningar och liknande.

Terrängens utformning

Det andra du kan fundera över är hur terrängen på din tomt egentligen ser ut. Har du en tomt som är kuperad, uppdelad i flera zoner eller med flera smala passager behöver du ha en modell som är anpassad för just detta. Här kan en gräsklippare med stora hjul vara till hjälp, till exempel Husqvarna Automower 430X som dessutom har en inbyggd GPS som ökar intelligensen på maskinen.

Tomtens lutning

Har tomten mycket lutning krävs lite mer av din gräsklippare. För att klipparen ska orka ta sig upp vid högre lutningar krävs en något starkare motor. Även hjulens storlek hjälper den att komma uppför backen. Klippare som klarar lutning och branta sluttningar på upp till 45% är Husqvarna Automower 420 och uppåt. Procent eller graders lutning? Det är vanligt att blanda ihop procentuell lutning med graders lutning.