Tryckluft & Verktyg

Kompressorer

Tryckluft & Verktyg

Kompressorer för spikpistoler, renblåsning och pumpning av däck, drivning av maskiner mm. Tryckluft används för att driva tryckluftsdrivna verktyg eller större maskiner. För att kunna göra det krävs en kompressor som trycksätter luften.
Tänk på att det kan vara klokt att välja en kompressor med viss överkapacitet, då minskas slitaget och maskinen håller längre.

Läs mer
Tips
Visar 38 produkter

Kompressorer

Sortering
Varumärke
Pris
Oljefri
Drivkälla
Erfoderlig Säkring
Effekt
Visa fler

Vilken kompressor ska jag välja

Tillverkare av kompressorer rekommenderar att man köper en modell som har 30–40 procent högre kapacitet än vad verktyget kräver. Det skonar kompressorn och förlänger livslängden. Men rekommendationen ska tas med en nypa salt. Verktygens luftförbrukning anges i liter per minut och det gör också kompressorns prestation. Men även om ett verktyg förbrukar mera luft än kompressorn ger, kan verktyget ibland ändå användas. Det beror på att förbrukningen anges som en konstant faktor vid oavbruten drift, och då finns det tillräckligt med luft i tanken för att verktyget ska kunna användas en stund. Kompressorn tappar alltså inte sugen utan fyller hela tiden på luft i tanken, och så snart verktyget inte används fylls ju tanken. Därför kan luftkrävande verktyg användas i korta intervaller även om kompressorn inte har så stor kapacitet. Tänk på att kompressorn väsnas när den arbetar. Om du väljer en liten kompressor måste den ofta fylla tanken och för varje gång arbetar motorn och då väsnas maskinen. Räkna med att en billig kompressor kan hålla 200–300 effektiva arbetstimmar. Det motsvarar en livslängd på cirka 10 år om den endast används till sporadiska hobbyjobb. Dyrare kompressorer håller längre. Fråga i affären vad som gäller för den modell du är intresserad av.

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt