Robotgräsklippare & Tillbehör

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare & Tillbehör

Vi erbjuder högkvalitativa robotgräsklippare från välkända varumärken såsom Husqvarna Automower, Stihl och Gardena. Vi är experter på produkterna och vet att de ger fantastiska resultat när de klipper gräset och helnöjda kunder. Vi delar gärna med oss av vår kunskap inför köp av robotgräsklippare och ger dig tips för att välja rätt modell för just dina behov om du kontaktar vår kundtjänst. Vi erbjuder installation i stora delar av Sverige med vår installationstjänst.

Läs mer
Visar 71 produkter

Robotgräsklippare

Sortering
Paket
Pris
Kapacitet m2
Tillverkare
Smartphone-koppling

Välj rätt robotgräsklippare

Det finns många olika robotgräsklippare på marknaden och det kan vara svårt att hitta rätt. Det finns många tester som utser bäst i test, men det i särklass viktigaste är att utgå från din egen gräsmatta och dess förutsättningar. Det första steget i köpet av robotgräsklippare är att kontrollera storleken på ytan som ska klippas. Klipparna är anpassade för olika stora ytor. Husqvarna Automower finns tillgänglig för både små och stora tomter. Utgår från ex att man har 1000 kvm gräs och köper en maskin som klarar 1000 kvm, då innebär det att maskinen får gå dygnet runt alla dagar för att hinna med. Av den anledningen ska du köpa maskin med 20-50% överkapacitet då det minskar slitage och samtidigt behöver du inte ha den gående i trädgården dygnet runt. Viktigt att tänka på är att inte ta med hela tomtytan, utan räkna bort ytan för hus, garage, stenläggningar och liknande.

Terrängens utformning

Det andra du kan fundera över är hur terrängen på din tomt egentligen ser ut. Har du en tomt som är kuperad, uppdelad i flera zoner eller med flera smala passager behöver du ha en modell som är anpassad för just detta. Här kan en gräsklippare med stora hjul vara till hjälp, till exempel Husqvarna Automower 430X som dessutom har en inbyggd GPS som ökar intelligensen på maskinen.

Tomtens lutning

Har tomten mycket lutning krävs lite mer av din gräsklippare. För att klipparen ska orka ta sig upp vid högre lutningar krävs en något starkare motor. Även hjulens storlek hjälper den att komma uppför backen. Klippare som klarar lutning och branta sluttningar på upp till 45% är Husqvarna Automower 420 och uppåt. Procent eller graders lutning? Det är vanligt att blanda ihop procentuell lutning med graders lutning. Kika gärna på vår video för beskrivning hur man räknar ut procentuell lutning i trädgården!

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt