/ Cervacol Extra Viltskydd 15kg
Fraktfritt
Cervacol Extra Viltskydd 15kg
Utgått ur vårt sortiment
Interagro

Cervacol Extra Viltskydd 15kg

Största viltskyddsprodukten
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 46587
Cervacol Extra är Europas mest använda viltskyddskyddsprodukt. Den tillverkas i Österrike och består av en blåvit pasta baserad på sand. Den klassas inte som bekämpningsmedel. Skälet till dess stora använding framförallt i centraleuropa, är att effekten i det närmaste är hundraprocentig. Cervacol Extra kan användas på alla trädslag med kommer till absoluta fördel när det gäller lövträd och lärk. Där ger den en effekt som inga doftrepellenter kommer i närheten av.

Funktion

Den blåvita pastan består av en kiselsand som appliceras på toppskottet eller där man vill ha ett skytt mot betning. När viltet äter av en behandlad planta får den sant i munnen och upplever obehag. Därefter lär sig viltet snabbt att låta bli behandlade toppskott. Sidokvistar på en behandlad planta äts dock gärna. Färgen avskräcker också indirekt. Effekten vid korrekt behandling är närmare 100%, varje klövvilt måste dock äta en eller två behandlade plantor innan det lär sig undvika dem.

Applikation

Cervacol Extra appliceras på plantan för hand med hjälp av en tjock plast- eller gummihandske. Pastan fäster snabbt på plantorna, dock bör plantorna vara relativt torra vid påstrykning. All påstrykning sker nerifrån och uppåt. Om originalpåsarna tillsluts så förlänger det lagringstiden på den kvarvarande produkten.Cervacol Extra är vattenlöslig, undvik därför behandling om det väntas regn inom ca en halvtimme efter behandling. Efter produkten torkat på plantan är den inte längre känslig för avtvättning. 

Produkten lagras frostfritt.

Förpackningen innehåller 3 * 5kg

15 kg räcker till cirka 3000 - 7500 plantor.

Dokument