Start / Magasinet / Barn och robotgräsklippare

Barn och robotgräsklippare

Barn och robotgräsklippare

Trädgård

Hur fungerar det med barn och robotgräsklippare? Med några enkla kom ihåg fungerar den utmärkt även i trädgårdar som är mer lekplats än gräsmatta och för barn med mycket spring i benen. Hämtning, lämning, handling, tvätt och matlagning. Familjelivet är tillräckligt hektiskt utan att man lägger in gräsklippning i ekvationen. En robotgräsklippare är ett effektivt och enkelt sätt att frigöra mer tid för roliga, eller nödvändiga, aktiviteter.

Säkerhet kring barn och robotgräsklippare

En av de största styrkorna hos robotgräsklippare är att klipptiden går att tidsinställa. Låt den vara parkerad vid laddningsstationen när ni är på gräsmattan. Låt den istället klippa medan ni tar en tur till stranden eller passa på under nattningen av barnen. Den är tillräckligt tyst för att varken störa er eller era grannar.

Skulle den ändå vara igång när ett barn kommer ut på gräsmattan är robotgräsklippare utrustade med flera säkerhetsfunktioner för att minimera risken för olyckor. Bland annat stannar knivarna automatiskt om klipparen lyfts upp eller vänds. Knivseggarna är placerade långt in under chassit för att minska risken att fötter eller händer av misstag kommer i kontakt med knivarna. Sensorer gör att klipparen backar och väljer en annan väg om något kommer framför den. Skulle den mot förmodan ändå stöta ihop med ett barn eller ett husdjur blir krocken så pass lätt att det inte leder till några skador.

Robotgräsklippare, leksaker och studsmattor

Klipparen känner inte av små leksaker eller klädesplagg. Utöver att föremålen riskeras att förstöras kan det också orsaka skador på klipparens knivar. En bra riktlinje är att tänka att allt som är tillräckligt litet för att robotgräsklipparen kan köra över den ska plockas bort. Också här kommer möjligheten till tidsinställning väl till pass. Ta som vana att plocka rent i trädgården innan det är dags för klipparen att sätta igång. Större föremål som sandlådor och studsmattor hanterar robotgräsklippare på egen hand. Den kommer åt att klippa gräset under studsmattan. Skulle den stöta emot något av benen backar den bara bak och väljer en ny rutt. Ett tips till dig som vill att den inte ska gå på dagarna är att köpa en maskin som har dubbla kapaciteten mot storleken på din gräsmatta. Då klarar den att hålla din gräsmatta nerklippt genom att bara vara i tjänst nattetid.

Du hittar alla våra robotgräsklippare här.

Relaterade artiklar

MAGASIN

Husqvarna Nyheter 2024