Bind din egen dörrkrans med gran och äpplen

Nu vankas det första advent och sedermera jul. Lika självklart bland julpyntet som adventsljusstake och julstjärna är det med en fin krans att sätta på ytterdörren. Här visar vi hur enkelt du gör din egen krans.

Detta behöver du:

  • Koppartråd
  • Grön ståltråd (även kallat växttråd)
  • Sekatör/Tång
  • Granris
  • Två stycken äpplen

Binda dörrkrans

 

Så här gör du:

  1. Forma en cirkel med tråden. I toppen formar du en krok som du sedan använder för upphängning. Vira ett varv till och spara cirka 10 centimeter av varje ända i botten av cirkeln – dessa ändar ska vi sedan använda för att fästa äpplena. Vira sedan tråd runt hela cirkeln så den får stadga.

  1. Börja binda på granris från botten av cirkeln med den gröna ståltråden. Se till att grenarna är så pass späda att de går att böja men samtidigt lite kvistiga så de ger volym åt kransen. Innan du sätter dit sista biten på varje kvist ser du till att sticka i nästa kvist. Har du en sekatör till hands underlättar det arbetet att få till kvistarna. Vill du ha mer volym på din krans sätter du två lager med grankvistar.

Dörrkrans med granris

  1. Forma till kransen så att inga kvistar sticker ut och kransen blir jämn och din. På ståltrådsändarna sticker du nu på två äpplen. Ta gärna en mindre röd sort av äpplen – det blir både snyggare och sitter bättre uppe på tråden.

Binda dörrkrans

 

Nu är det bara att bjuda hem gäster och låta de välkomnas av din alldeles egengjorda krans. Lycka till!

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt