Start / Magasinet / Iggesund Forest - Blue Line

Iggesund Forest - Blue Line

Iggesund Forest - Blue Line

Skog

Produktserien Blue Line från Iggesund Forest - Äntligen i vårt sortiment! Ett maskinsvärd utvecklad med skördarföraren i fokus! Blue Line är som Iggesund Forest själva beskriver det resultatet av över 30 års utveckling, testning och tillverkning av maskinsvärd för det maskinella skogsbruket.

Iggesund Forest är idag en av världens största tillverkare av svärd till det professionella skogsbruket och tillhandahåller dessutom ett komplett sortiment inom skärutrustning för skogsmaskiner. 

Tillverkade i Sverige

Blue Line tillverkas i Sverige på Iggesunds egna fabrik i Strömsbruk, Hälsingland. Kvalitétskontrollen är hård och varje svärd kontrolleras manuellt efter tillverkning för att kunna garantera en 100% felfri produkt. Detta säkerställer hög produktivitet och färre driftstopp i skogen, vilket är viktigt för både entreprenören och slutkunden.

Starka, tåliga och vridstyva

Blue Lines unika legering tillsammans med en förbättrad härdningsteknik säkerställer att svärden blir extremt starka, tåliga och vridstyva. Detta för att kunna klara av de allra tuffaste jobb och hårda påfrestningar.

Goda smörjegenskaper

Ökade dimensioner på svärdets smörjkanaler ger mycket goda smörjegenskaper för alla väder och miljöer samtidigt som det anpassats för maskiner utrustade med fettsmörjning.

Färre driftstopp

Iggesunds egna noshjul har specialhärdade shims för att kunna ge optimal prestanda och minimering av noshjulshaverier med kostsamma driftstopp som följd. Tack vare det minskar samtidigt behovet av utbytbara nostoppar.

Flera typer av Maskinsvärd

Maskinsvärd Spray

Iggesunds spraysvärd är vändbara vilket innebär att båda sidorna av svärdet kan användas för att spraya på stubben. H, HK, HS, V och VS visar spraysvärdets spår så att du enkelt ska veta vilken modell du behöver.

Maskinsvärd Extra Wide

Extra Wide (EW) är ett homogent svärd utformade för energiaggregat och aggregat för flerträdshantering. Dess unika form förhindrar kedjeavhopp.

Maskinsvärd

Tåliga, vridstyva och vändbara maskinsvärd som passar flera olika typer av aggregat. Denna typen av svärd passar om inte behovet av spray eller flerträdeshantering finns.

Spana in hela vårt sortiment av Blue Line Maskinsvärd!

Produkter som används i artikeln

Iggesund.404", 1.6 Spray BL 59 cm Maskinsvärd
2 260 kr
Skickas om 3-5 vardagar

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!