Start / Magasinet / Experttips från Ann Elisabeth Jacobsen

Experttips från Ann Elisabeth Jacobsen

Experttips från Ann Elisabeth Jacobsen

Skog

Inspiration

Du kan ha sett henne fälla träd på Instagram, hennes konto @tradochsakerhet har en följarskara på 45.000 personer från världens alla hörn. Hon är utbildad trädgårdsmästare och har fällt träd sedan 2004. Träffa experten Ann Elisabeth Jacobsen!

Experttips från Ann Elisabeth Jacobsen

Jag brukar lite skämtsamt säga att jag är en vanlig trädgårdsmästare men med motorsåg. Jag gör både vanlig trädgårdsskötsel och underhåll av grönytor, och så beskärningar och trädfällning, säger Ann Elisabeth. Ann Elisabeth Jacobsen är utbildad trädgårdsmästare, motorsågsintresset kom senare när hon fick ett nytt jobb som inkluderade vård av ett naturreservat. Då blev jobb med motorsåg en nödvändighet.

Intresset blev snabbt nördigt. Jag ville hela tiden lära mig bättre och säkrare metoder. Varje träd har nya förutsättningar, bara för att man gjorde det jäkligt bra förra veckan betyder det inte att det blir lika bra den här gången. Jag vill hela tiden utvecklas för att bli ännu bättre.

Instagramkonto @tradochsakerhet

Hennes populära Instagramkonto kom till av en slump. Hon hade sett sina tonårsdöttrar använda appen, förstod inte så mycket av den men startade till slut ett eget konto. Först var det en blandning av privata bilder och bilder från jobbet, men hon märkte snabbt att jobbilderna var det som engagerade folk varför hon startade hon @tradochsakerhet. I dag har hennes konto följare från hela världen, allra flest finns i USA.

Jag ser det som ett sätt att inspirera och sprida kunskap. Jag får väldigt mycket positiv respons och väldigt mycket frågor, och jag försöker använda min erfarenhet till att ge ordentliga svar om t.ex. olika produkter, metoder och träd. Det lägger jag mycket tid på. Sedan har jag många trogna följare som har läst mina svar och har fått stenkoll på till exempel trio-brake och har börjat svara åt mig. Det är väldigt roligt, säger Ann Elisabeth.

Just möjligheten till att inspirera och informera om säkerhet och utrustning är det hon ser mest framemot med samarbetet med Maskinklippet.

Jag har alltid fått ett väldigt bra bemötande och service från Maskinklippet. Jag ser det här som ytterligare en chans att sprida kunskap. Om jag så bara kan få en av 100 att snappa upp något som kan vara viktigt i ett skarpt läge är det värt det, säger Ann Elisabeth.

Hon är själv en trogen Husqvarna-användare och har jobbat med deras produkter sedan 2004. Sedan förra året är hon också ambassadör för märket.

Om man som jag har ett eget företag är arbetsredskapen väldigt viktiga. Jag måste ha produkter jag kan lita på även om jag skulle ha slarvat med underhållet. De ska fungera även om de har stått och dammat i ett förråd.

Produkter som används i artikeln

Husqvarna
Husqvarna Verktygsbälte komplett
1.599 kr
I lager
Husqvarna
Fraktfritt
Husqvarna Technical 20-21 Sågskyddskänga - 36

Från

1 975 kr
+Finns i flera varianter
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!