Start / Magasinet / Fördelarna att använda vedsäckar till din ved

Fördelarna att använda vedsäckar till din ved

Fördelarna att använda vedsäckar till din ved

Skog

Tips & Råd

Förenkla hanteringen av din ved från skog till att det ligger i pannan med en vedsäck. Från att veden är klyvd tills att den ligger på brasan tjänar man mycket tid och krökta ryggar på att använda sig av säckar till veden. Släng veden rätt ner i säckarna och du slipper tidskrävande stapling och med hjälp av öglor i säckens botten kan den tippas rätt in i pannrummet.

Lätt att transportera

Har du gafflar på traktorn eller frontlastaren är det väldigt enkelt att flytta vedsäckarna från vedbacken till vedboden eller pannrummet. Ska veden transporteras med släp går det snabbt att lyfta på och av med hjälp av en frontlastare. Med tanke på den kubiska utformningen av säckarna står de stabilt och ställer man flera bredvid varandra stöttar de varandra. Glöm dock inte att surra din last ordentligt.

Platseffektivt

Samtliga säckar som vi säljer på Maskinklippet har en bottenyta på 1 kvm. Det är därmed enkelt att räkna på hur mycket plats du behöver för att förvara dina fyllda säckar. Även på vedbacken blir det mer platseffektivt med säckar, ingen stor hög som behöver breda ut sig. Dessutom kan du lätt transportera bort säckarna när platsen på ”backen” börjar tryta. Lastpallar med pallkragar är lika platseffektivt, men tillåter inte luftgenomströmning på samma sätt som vedsäckarna (se nedan).

Mycket luft gör att veden torkar snabbare

Med tanke på att vedträna läggs huller om buller i säckarna blir det lagom mycket luft för veden att kunna torka det sista i säckarna. De flesta säckarna har dessutom två eller fyra sidor i nät för att ännu bättre transportera luft genom veden så torkprocessen går snabbare. Förvarar du säckarna utomhus är det att rekommendera att ställa dem på ett underlag med naturlig avrinning som en bergsknalle eller ännu bättre på en Europall eller engångspall. Prata med den lokala industrin så har de säkert några att avvara.

Vill du göra din hantering av ved med vedsäckar ännu enklare finns det stativ du fäster säckarna i när du fyller dem. Men självklart går det lika bra att fästa säcken direkt på frontlastarens gafflar.

Se hela vårt utbud för flis och vedhantering

Produkter som används i artikeln

NNZ Vedsäck Typ Myggnät 1500 liter
219 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför vertikalskära gräsmattan?