Start / Magasinet / Fyra kom-ihåg när du har en Automower robotgräsklippare

Fyra kom-ihåg när du har en Automower robotgräsklippare

Fyra kom-ihåg när du har en Automower robotgräsklippare

Trädgård

En Automower gör gräsklippningen till en riktigt dröm, med grönare gräs och ett perfekt klippresultat varje gång. Men för att den ska kunna prestera på topp finns det några saker för dig att tänka på. Här kommer därför fyra kom-ihåg när du har en Automower.

Håll gräsmattan ren från prylar

Ha som vana att alltid plocka rent gräsmattan från trädgårdsredskap, dynor eller barnens leksaker innan robotgräsklipparen ska ut och klippa. En riktlinje att gå efter är att allt som är litet nog för att robotgräsklipparen kan köra över det ska plockas bort. Använd timerfunktionen så har du alltid koll på när din Automower är ute.

Ett tips är att om man har småbarn och mycket leksaker ute så investera i en större storlek på klippare som klarar av att klippa din gräsmatta effektivt, så den inte behöver klippa dygnet runt. Ha som rutin att plocka bort leksaker och annat smått från gräsmattan innan körning. På detta sätt får du en välklippt trädgård som samtidigt ger möjlighet till lek!

Rengör din Automower regelbundet

Under blötare väderförhållanden kan det samlas mycket gräs på underredet av din robotgräsklippare. Ha därför som vana att rengöra den med jämna mellanrum. Vänd runt din Automower, slå av huvudströmbrytaren och borsta rent hjul och underrede med en torr diskborste eller tryckluft. Passa på att kolla knivarna samtidigt.

Håll koll på knivbladen

För ett perfekt klippresultat varje gång och för att spara på batteriet är det viktigt att byta knivarna på robotgräsklipparen ofta. Om grässtråna gulnar i toppen eller fransar sig är det ett tecken på att det är dags att byta knivblad. Var noga med att separera knivbladen, det är lätt gjort och möjligt att montera dubbla knivblad. Ljudnivån kommer då öka när robotgräsklipparen är ute och klipper och det blir inte jämvikt på knivtallriken vilket kan skada maskinen.

Ta bort trädgårdsslangen

Glöm inte att rulla ihop trädgårdsslangen och att stänga av vattnet innan robotgräsklipparen ska ut och klippa. Det är extra viktigt att komma ihåg om du använder dig av en vattenspridare för bevattning. Robotgräsklipparen tål väta, men slangen är så pass låg att klipparen kan köra över den och i värsta fall kapa av den.

Produkter som används i artikeln

Husqvarna
Husqvarna Automower Knivsats Long life 9-pack
199 kr
I lager
Husqvarna
Husqvarna Automower Servicepaket
999 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Husqvarna Nyheter 2024