Start / Magasinet / Fyra skäl att välja en batteridriven motorsåg

Fyra skäl att välja en batteridriven motorsåg

Fyra skäl att välja en batteridriven motorsåg

Skog

Tips & Råd

När allt fler batteridrivna motorsågar har kapacitet nog att fälla även grövre träd blir argumenten för att konsekvent välja bensindrivna motorsågar betydligt färre och på flera områden slår de batteridrivna sågarna redan sina bensindrivna motsvarigheter på fingrarna. Här är fyra skäl till att välja en batteridriven motorsåg!

1. Miljön

Du gör både dig själv och miljön en tjänst när du väljer en batteridriven motorsåg. Du slipper andas in avgaser, står inte för några utsläpp och litumjonbatterierna går att ladda upp på nytt hundratals gånger. Dagens batterier har dessutom så pass bra kapacitet att en laddning räcker lika långt som en tank bensin.

2. Ljudnivån

Våra batteridrivna motorsågar ligger 13 dB(A) lägre än de bensindrivna maskinerna. En minskning om 3 dB(A) upplevs normalt som en halvering av ljudnivån. Så skillnaden är mer än märkbar. Vilket är perfekt om du jobbar i offentliga miljöer eller om du vill använda sågen inomhus och när det handlar om många timmars arbete med sågen kommer dina öron tacka dig för varje decibeltal de slipper. Dessutom är vibrationsnivåerna betydligt lägre vilket gör arbetet betydligt behagligare.

3. Vikten

Att arbeta med en motorsåg är ett tungt jobb som sliter på kroppen. De batteridrivna motorsågarna är betydligt lättare än de bensindrivna, flera av våra modeller väger bara 2,7 kilo utan batteri. Det ger dig en lättmanövrerad såg som gör att du orkar jobba ergonomiskt under många timmar. Din kropp kommer att tacka dig.

4. Driftskostnaden

En batteridriven motorsåg är något dyrare att köpa in än sina bensindrivna motsvarigheter. Men med tanke på hur mycket mer det kostar att köpa en tank bensin än att ladda upp ett batteri krävs det inte många laddningar innan du börjar spara pengar på din investering. Sedan passar även batterierna fler maskiner i batteriserierna så när du behöver fler maskiner har du redan batteri och laddare redo inom samma varumärke.

P.S många varumärken exempelvis Husqvarna och Stihl har finessen att du kan använda ett och samma batteri i flera olika maskiner. De säljs därför ofta utan batteri och laddare så du slipper köpa nytt varje gång du vill komplettera maskinsamlingen.

Här kan du se hela vårt utbud av batteridrivna motorsågar.

Produkter som används i artikeln

MK Första förband på köpet! Paket
Stihl MSA 220 Batterisågspaket
11 195 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför vertikalskära gräsmattan?