Start / Magasinet / Hus till din robotgräsklippare

Hus till din robotgräsklippare

Hus till din robotgräsklippare

Inspiration

Trädgård

Klart att din robotgräsklippare ska ha ett eget hus att dra sig tillbaka i efter en hård dags arbete! Här ger vi handfasta tips till vad du ska tänka på, oavsett om du väljer att köpa ett färdigt garage eller väljer att bygga själv.

Behöver robotklipparen ett garage?

Med ett tak över huvudet skyddar du din klippare från onödig solexponering och smuts. Samtidigt som ett robothus också maskerar robotgräsklipparen och fungerar som ett extra stöldskydd utöver det stöldskydd som finns i form av pinkod och larm. Att ett välbyggt robotgarage också är en snygg detalj i trädgården ska vi inte heller sticka under stolen med.

Köpa ett färdigt hus till robotgräsklippare

Många tillverkare har designade skydd i plast, ofta har skyddet ett vikbart tak som gör att du enkelt kommer åt klipparens manöverpanel.

Bygga ett eget hus till robotklipparen

Väljer du att bygga ett eget robothus är det egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur kreativ du vill vara. Men det finns några saker att förhålla sig till:

När din robotklippare inte arbetar vill den ladda upp batterierna, se därför till att ditt robothus inte hindrar robotgräsklipparens åtkomst till laddstationen. Du bör inte ha sidoväggarna helt täckta i öppningen då det kan skapa kollisioner när den ska docka in i laddstationen.

För att lätt kunna komma åt såväl menyn på klipparen som laddstationen är ett tak som antingen går att öppna eller som går att lyfta bort en extra funktion som du kommer att uppskatta i det långa loppet. Bastupanel är perfekt för att på ett enkelt och effektivt sätt gör skyddet mer ”husigt”. Då kan du förvandla väggar av plywood till en liten trävilla. Eller håll det enkelt och använd träreglar till att hålla upp ett tak av korrugerad plåt. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Har du byggt ett hus till din robotgräsklippare? Dela gärna med dig av dem på vår Facebook-sida.

Vi tackar för lånet av bilderna från kreativa byggare ute i landet, Henning Rommetvei, Johan Boström, Thomas Neck, Sven Palm.

Vårt sortiment av hus till robotgräsklippare, hittar du här.

Produkter som används i artikeln

Hyma Garage Till Robotklippare
878 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Husqvarna Nyheter 2024