Start / Magasinet / Josefines fem bästa trädgårdstips

Josefines fem bästa trädgårdstips

Josefines fem bästa trädgårdstips

Inspiration

Trädgård

Florist i grunden och en fena på trädgård och kreativa lösningar. Josefine inspirerar varje dag över 60.000 trädgårdsintresserade följare på sina sociala medier. Nu delar hon med sig av sina fem bästa trädgårdstips. P.S följ henne på Instagram för att få ännu mer inspiration @josefinesljuvligating.

1. Våga misslyckas. Jag testar mig fram vad som trivs och inte trivs i min trädgård. Och ibland blir det superbra och andra gånger mindre bra. Då är det bara att göra om och testa något nytt. Något som växer hur bra som helst hos någon annan kanske inte alls trivs i just din trädgård. Nedan ser ni en av de rabatter jag ändrat i massor av gånger.

1-vagamisslyckas
josefinesljuvligating

2. Jag älskar att ha rabatter som följer med hela året. Plantera exempelvis vårlökar som pärlhyacinter och tulpaner som ger dig din första härliga blomning i trädgården, sen sätter du vackra perenner som du njuter av under både sommar och höst och till sist vintergröna växter så som klotformade buxbom eller thuja. Detta är en växt som allt för många ratar men den kan man formklippa och göra hur fin som helst. Hasselört är tips på en härlig vintergrön marktäckare.

Skapa rum med cypress uppe på ett stort altangolv.

2-rabatter

3. Är du inget fan av rabatter så köp olika storlekar av krukor som du vackert grupperar ihop. För att inte få en allt för rörig känsla så planterar jag alltid en och samma blomma i en kruka och håller mig till max tre olika färgnyanser. Här har jag valt att hålla mig till terracottakrukor och blommor som går ton i ton.

fem-basta-tr

4. Att jobba med bra verktyg är A och O när det kommer till trädgårdsarbete. En bra sekatör är ett måste när jag är ute i min trädgård. Detta är en av alla sekatörer jag använder i trädgården, men helt klart den bästa - WOLF-Garten RS4000.

4-sekatörrs4000

5. Fuska inte med underlaget när du ska plantera nytt. Du får igen det så många gånger om när du väljer att satsa på bra jord och att inte snåla med att gräva rätt djup och bredd för dina växter. Innan vi planterade rosor i denna rabatten så grävde vi djupt och brett och fyllde sedan på med massa fin rosjord och blandade upp med lite kogödsel.

5.1-underlag
5-underlag

Produkter som används i artikeln

HestraJob Garden Rose Arbetshandske Vit stl. 7

Från

199 kr
+Finns i flera varianter
Gå till
WOLF-Garten Långtidsverkande gödsel LE 300 NPK Premium 120 dagar
495 kr
Skickas om 1-2 veckor

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman