Start / Magasinet / Nya generationens iMow

Nya generationens iMow

Nya generationens iMow

Trädgård

Den nya generationens Stihl iMow är äntligen här! 2023 lanseras inte mindre än en serie bestående av 6 helt nya robotgräsklippare 5, 6 och 7 samt 5 Evo, 6 Evo och 7 Evo. Stihl iMow´s nya robotgräsklippare är något utöver det vanliga, förutom dess stilrena, moderna design har nya iMow en hel del nya funktioner och förbättringar än sina föregångare.

95141_iMow5-Basic-Evo_EU_HQ_P_2022-07_0001_EU - usable RoW

Guidekablar

iMow har utrustats med möjligheten att använda 2 guidekablar (upp till 3 på EVO) för att enklare hitta hem till laddstationen, kunna starta på olika ställen i trädgården samt enklare hantera smala passager.

Ultraljudssensorer och anpassad hastighet

Tack vare iMows ultraljudsensor saktar robotgräsklipparen ner före hinder för att kontakten ska bli lugnare och därefter ändra riktning. Lutningssensorn hjälper robotgräsklipparen att anpassa hastigheten på ojämna underlag för att gräsmattan ska få ett bra klippresultat.

3 st ledade knivblad

Till skillnad från Stihls tidigare iMow som hade en solid kniv har denna generationen istället utrustats med 3 st ledade knivblad. Fördelarna är framförallt ljudnivån, säkerheten både för människor och djur samt lägre underhållskostnad i form av billigare knivbyten.

Uppdatering via OTA (over the air)

Nu kan du själv uppdatera din iMow hemma via OTA - Over the air. Vill du kan även din lokala Stihl-verkstad hjälpa dig!

Kontrollpanel med LED & röststyrning

Den både snygga- och praktiska LED-listen på nya iMow gör att du snabbt kan se klipparens status samtidigt som den syns bättre! Robotgräsklipparen arbetar också med röstmeddelande som t ex informerar dig om återstående klipptid och mycket mer.

Regnsensor

Med hjälp av regnsensorn kan du välja om robotgräsklipparen ska klippa i ur och skur eller ska få vila hemma i laddstationen.

Upp till 60% lutning

Samtliga nya generatonens iMow klarar 40% lutning som standard och dessutom går EVO-modellen att utrusta med iMow Upgrade kit 10 som gör att Evo-modellerna klarar upp till hela 60% lutning.

Bluetooth och Wi-Fi

Som standard kan du koppla upp robotgräsklipparen via Bluetooth eller Wi-Fi och kan på så sätt hålla koll på klipparen i din telefon. EVO-modellen kan dessutom styras på distans via 4G-nätet.

Elektrisk klipphöjdsjustering

Det gamla vredet är borta och nu kan klipphöjden ställas i appen och automatiskt justeras från högt till lågt om man gradvis vill sänka höjden på gräset.

Den elektriska höjdjusteringen kommer också höja upp motorn till max om ifall att klipparen skulle fastna på något, allt för att ge klipparen en så stor chans som möjligt att automatiskt ta sig fritt och fortsätta klippandet!

95526_iMow-Campaign-EVO-EU_HQ_P_2022-07_0008_EU - usable RoW

Varför välja EVO?

  • Sober, snygg grå kåpa med en stor inbyggd LED-matris-skärm för information och status

  • 4G uppkoppling för att alltid ha full koll på din robot

  • Högre klipphastighet, hastighet på 0,5m/s (jämfört med standardutgåvan som håller 0,45m/s) vilket gör att EVO modellen behöver ännu mindre tid på gräsmattan så att ni kan använda den till fullo.

  • Maximal lutning på upp till 45 %, vilken kan utökas ända upp till 60 % med hjälp av tillbehöret iMOW® Upgrade Kit 10, som också ytterliggare förbättrar körförmågan på mycket ojämna gräsmattor.

  • 1 extra guidekabel för möjlighet att köra upp till 3st guidekablar för de extra komplexa gräsytorna.

95564_iMow-CGI-Campaign-RANGE-KeyVisual-EU_HQ_P_2022-08_0001_EU - usable RoW

Produkter som används i artikeln

MK åskskydd + hus på köpet
Stihl iMow 5 Robotgräsklippare
18 990 kr
Skickas om 3-5 vardagar
MK åskskydd + hus på köpet
Stihl iMow 7 EVO Robotgräsklippare
38 739 kr
Ej i lager
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman