Start / Magasinet / Passar Automower Nera min trädgård?

Passar Automower Nera min trädgård?

Passar Automower Nera min trädgård?

Tips & Råd

Trädgård

Har du spanat in Husqvarnas slingfria robotgräsklippare Nera? Innan du beslutar dig för att investera i Automower Nera med Epos referensstation är det viktigt att du försäkrar dig om att den fungerar i just din trädgård. I den här guiden går vi igenom de viktigaste punkterna som måste uppfyllas för att robotgräsklipparen ska fungera bekymmersfritt utan begränsningskabel.

1. Placering av referenstation

Referensstationen  måste placeras på en höjd om minst 2 meter samt ha strömförsörjning. Referensstationen behöver fri sikt mot himlen med en kon om minst 135º grader runt sig. Referenstationen behöver se samma satelliter som robotgräsklipparen.

Nera8

2. Placering av laddstation

Laddstationen måste placeras på ett öppet område av en radie på minst 6 meter framför, den får därmed inte placeras under tak, träd eller något annat som kan blockera signalen. Strömförsörjning krävs.

Nera5

3. Smala passager

Smala passager med höga föremål vid sidorna i form av häckar, byggnader eller liknande behöver passagen minst vara 4 meter bred för att robotgräsklipparen ska ha signal och klippa. Om inte detta är möjligt kan istället en transportväg skapas så att klipparen kan passera men utan att den klipper. 

Nera6

4. L-formade objekt

Objekt i form av t ex. häckar, höga staket eller byggnader som har en L-form kan satellitsignalen blockeras. I innerhörnet måste därför arbetsområdet placeras 1,5 m in på gräsmattan.

Nera7

U-formade objekt

Objekt i form av t ex. häckar, höga staket eller byggnader som har en U-form kan satellitsignalen blockeras. I innerhörnen måste därför arbetsområdet placeras 1,5 m in på gräsmattan. Den minsta bredden i det aktuella området måste vara minst 6 meter. Om objektet runt om är högre än 3 m måste bredden vara minst dubbelt så bred som objektets höjd, detta för att kunna säkerställa att robotgräsklipparen får signal.

Nera

Träd med stor krona

Träd med en krona bredare än 4 m kan påverka signalen och robotgräsklipparen förlorar därmed sin exakta position från satelliten vilket kan påverka klippningen.

Nera3

Träd nära objekt

Stora träd som står nära objekt i form av t ex höga häckar eller byggnader kan göra att klipparen stannar då satellitsignalen blockeras. För att det ska fungera behöver avståndet mellan trädets krona och objektet vara minst 4 m. 

Nera2

Uppfyller din trädgård detta? Då är Husqvarna Automower Nera en robotgräsklippare för dig!

Produkter som används i artikeln

MK M3 Rekommenderar
Husqvarna Automower® 430X Nera med EPOS™ Plug-in Kit
46 995 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman