Start / Magasinet / Så bekämpar du mördarsniglarna

Så bekämpar du mördarsniglarna

Så bekämpar du mördarsniglarna

Trädgård

Är du trött på att få dina rabatter och odlingar förstörda av mördarsniglar? Här har vi samlat tips som hjälper dig att bli kvitt mördarsniglarna en gång för alla.

Var trivs mördarsniglar?

Mördarsniglar gillar skuggiga och fuktiga lägen i trädgården. Du hittar dem i komposten, i högt gräs, under marktäckningen eller krukor och annat som är stående i trädgården. Håll därför trädgården fritt från brädor och annat bråte som anses attraktivt av mördarsniglarna. Mördarsniglarna är mest aktiva tidigt på morgonen, sent på kvällen eller direkt efter regn.

Bli kvitt mördarsniglarna med en robotgräsklippare

Robotgräsklippare har visat sig vara effektiva mördarsnigelbekämpare. Robotgräsklipparen ser till att gräset alltid är kortklippt, vilket ogillas av sniglarna som trivs i fuktigt, högre gräs där de kan gömma sig. Smidigt va? Det finns också teorier kring att sniglar inte trivs i trädgården på grund av den spänning som robotgräsklipparens begränsningskabel avger.  Detta i kombination med att en robotgräsklippare rör sig på gräsmattan flera timmar om dagen, gör att mördarsniglarna tycker det är en ganska otrevlig plats att vara på.

Fånga mördarsniglar i en ölfälla

Det är inte bara vi människor som gillar öl, med en ölfälla fångar du smidigt in sniglarna som dras till öllukten. Du kan antingen gräva ned en skål i en rabatt, fylla upp den med folköl och sedan vänta på att mördarsniglarna ska krypa över kanten och sedan drunkna. Du kan också skära av toppen på en PET-flaska, vända in toppen i flaskan och fylla upp den med lite öl. Placera sedan flaskan liggandes på gräsmattan eller i odlingen. Sniglarna kan krypa in men hittar inte ut. Töm fällan varje dag och håll samtidigt utkik efter fler sniglar.

Skydda rabatterna med koppartråd eller vattenglas

Koppartråd ger en elektrisk spänning mellan snigelns slem och kopparens laddning, vilket gör det obehagligt för snigeln att krypa över den. Det är därför effektivt att fästa koppartråd eller koppartejp längs med kanten på krukor eller pallkragar. Du kan också pensla på vattenglas, ett natriumsulfat, på kanterna. Det är basiskt och är även det obehagligt för snigeln att komma i kontakt med. När vattenglas har torkat är det helt ofarligt för miljön och för människor.

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman