Start / Magasinet / Skogsapparna du inte får missa

Skogsapparna du inte får missa

Skogsapparna du inte får missa

Skog

Inspiration

För dig som är mycket i skog och natur finns både roliga och lärorika mobilappar att ladda ner. Många fungerar bra att använda både på fritiden och inom jobbet.

Viltappen

Appen passar till alla som är intresserade av naturen och vill lära sig mer om vilda djur. Du hittar information om olika arter, du kan lyssna på olika djurs läten och identifiera spår och spillning. Du kan också spara bilder, ljud och anteckningar från skogen.

Fjällkartan Offline

Oavsett om du ska fjällvandra på sommaren eller åka skidor på vintern så är Fjällkartan Offline bra att ha, eftersom den fungerar även utan mobiltäckning. Den har en inbyggd kompass, höjdmätare och du kan mäta avstånd genom att rita på skärmen.

iSkogen

iSkogen är ett bra verktyg såväl för den skogsintresserade som för skogsbrukaren. Den fiffiga appen kan bland annat uppskatta trädbeståndets volym genom att mått på trädhöjd och brösthöjddiameter.

Fornfynd

I appen Fornfynd kan du se en karta med olika fornminnen som finns i närheten. Passande för dig som är intresserad av historia men också bra för dig som är skogsmaskinförare eller skogsägare och vill veta vilka fornlämningar som finns nära.

Nyttodjur

I appen hittar du bilder och information om 26 grupper av nyttodjur. Ofta är det djur som angriper eller oskadliggör skadedjur. Du får lära dig mer om djuren men också råd om hur du kan gynna arterna på dina mark. Fler nyttodjur gör till exempel att behovet av växtskyddsmedel minskar.

Naturkartan

Appen Naturkartan är en guide till Sveriges natur- och friluftsliv. Du hittar allt från vandringsleder och naturreservat till fågeltorn och badplatser. Appens innehåll hämtas från kommuner, länsstyrelser och friluftsorganisationer och uppdateras regelbundet.

MyFlora

MyFlora är en enkel app med bilder och information om 274 olika blomarter i Sverige. Du kan läsa om växtens utberedning, blomningstid, familj, habitat och latinska namn. Bilder och faktatext finns tillgängligt även om du är offline.

Svampguiden

I Svampguiden finns bilder och information om över 200 svampsorter, varav cirka 100 är matsvampar. Appen visar också vilka svampar som är snarlika varandra, och hjälper dig därmed att plocka rätt sort. Du kan även läsa mer om svampplockning i vår guide "10 tips till svampplockaren" här.

Whatbird

Whatbird är fåglarnas motsvarighet till Shazam (musikapp som visar vilken låt som spelas). Du spelar in fågelns läte och appen berättar direkt vilken fågel det är. Enklare blir det inte att lära sig fåglars olika läten.

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!