Start / Magasinet / Maskinklippets Storleksguide

Maskinklippets Storleksguide

Maskinklippets Storleksguide

Tips & Råd

Här finner du en mätguide och storlekstabell för de större märkena vi har i sortimentet.

Tabell-storlek

Att hitta rätt storlek är inte alltid det lättaste

Framförallt när man inte kan testa passformen direkt på plats. Men för att komma så nära som möjligt så är det viktigt att mäta sig fram vad man har för kroppslängd, bröstvidd, midjevidd och innerbenslängd. 

Ni kan se i illustrationen nedan var dessa mått mäts och lite att tänka på när ni mäter. Med måtten tagna kan ni sen antingen kolla den samlade tabellen ovan eller kolla i de mer detaljerade tabellerna nedan under märkesinformation.

Vad är en C, C1 och D-storlek? 

Om det står en storlek angiven i ett C-mått så betyder det att måtten är för en "normal"-storlek där midja och benslängd följer standardmåtten, C1 där benen är längre och D där midjan är vidare och benen kortare. T.ex C50 som hamnar under storlek Medium. Det finns därefter storlek C150 som har samma midja som C50 men med en längre benslängd. Och så har vi D 96 som har en större midja och kortare benslängd. 

Det är inte alla modeller av plagg som kommer i de C1, D storlekarna, så vanligast är C-storlekarna och storlekar angivna i Small, Medium, Large etc. Om kläderna finns tillgängliga i storlekar utöver standard så finns dessa listade under respektive artikel!

Märkesinformation 

Husqvarnas Classic och Functional-serie har en normal passform, Technical har en åtsittande passform och Tehcnical Extreme har en smal passform. Tänk på att Husqvarnas hängselbyxor är vida i midjan jämfört med midjebyxorna men med samma benslängd.

Stihls Advance X-Flex, X-Light, X-TREEm är slim fit medans Functional och Basic är regular fit.

Storlekstabell HusqvarnaStorlekstabell StihlStorlekstabell BlåkläderStorlekstabell Projob

Skor, kängor, stövlar

När det kommer till skyddskängor och skyddsstövlar så är det generellt så att kängorna håller standardstorlekar, dvs har du storlek 44 i dina vanliga skor kommer ett par kängor i storlek 44 passa bra. Men när det gäller skyddsstövlar så är dessa större i storlekarna, så har du storlek 44 i vanliga skor ta gärna en storlek 43. Är du på gränsen mellan 43-44 i vanliga skor gå då eventuellt ner till en storlek 42 i stövlarna.

Storleksguide-mätning

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Husqvarna Sågskyddspaket Konsument
3 295 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför vertikalskära gräsmattan?