Start / Magasinet / Vad är Gardena Smart System?

Vad är Gardena Smart System?

Vad är Gardena Smart System?

Trädgård

Gardena smart är ett omfattande automatiskt trädgårdssystem för den uppkopplade människan!

Inom segmentet Smart finns det produkter för gräsklippning, bevattning och även styrda eluttag anpassade för utomhusbruk! Det som binder samman alla produkterna är Gardenas Smart Gateway som du kopplar in till ditt hemmanätverk. Du använder Gardenas app för Android eller iOS för att ansluta till din Gardena Smart gateway, gatewayen i sin tur pratar sen med alla enheter som robotgräsklipparna Sileno Smart, bevattningskontrollerna, trädgårdssensorerna, tryckpumpar och eluttagen!

Integrering

Gardena Smart system är från start kompatibel med Amazon Alexa, Apple HomeKit och även flera andra via IFTTT. Varför inte be Alexa att parkera din robot och starta gräsmattans bevattning, allt utan att behöva lyfta ett enda finger! Med allt i en app så har du större kontroll över din trädgårds schemaläggning och med hjälp av trädgårdssensorerna kan du pausa eller aktivera både klippare och robot helt beroende på hur t.ex. gräsmattan mår!

Klipp gräsmattan

Med Gardenas Smart Sileno robotgräsklippare så sköts din gräsmatta helt automatiskt.

Här finns modeller för gräsmattor upp till 1600kvm.

  • Har du en mindre gräsyta på upp till 500kvm så ska du kolla på Smart Sileno City.
  • Har du en lite större öppen gräsyta på upp till 1250kvm så är Smart Sileno Life mer för dig.
  • Har du däremot en mer komplex trädgård med mycket fristående buskar och rabatter på upp till 1600kvm så är Smart Sileno+, Gardenas muskelrobot, rätt val!

silenoseries

Bevattning

Oavsett om du är inne på att att gräva ner ledningar och montera pop-up sprinklers eller om du bara behöver ovanjord bevattning med en eller flera spridare så finns det lösningar för dig!

Gardena Smart water control kopplas enkelt på din existerande vattenkran med gardenas snabbfästen och gör din vattenkran uppkopplad! Du kan sen koppla in vilken spridare eller droppslang du vill och schemalägga dem eller använda en sensor som startar bevattningen först när jorden behöver det.

GA285-0040
08203-29-L-001-50cm

Pipeline

Vill du ha ett mer permanent system nergrävt för t.ex bevattningen av gräsmattan så har Gardena sitt bevattningssystem där du ansluter Gardena Smart Bevattningskontroll som kan hantera upp till 6 st bevattningszoner/bevattningsventiler.

Du kan sen gräva ner vattenrör och koppla på flertalet olika spridarmodeller från Gardena för att få en bra täckning och anpassning av din gräsmatta. Du kan själv använda Gerdanas bevattnings kalkylator direkt i webbläsaren för att få fram förslag på var, vad och hur många spridare just din tomt kan behöva, du hittar ritningsverktyget här : https://my-garden.gardena.com/se, i kalkylatorn kommer även en lista på andra delar som behövs, som ventiler och kopplingar.

Har du redan en egen plan för hur och var vattenfördelningen ska se ut så kolla gärna in vårat Gardena pipeline startpaket som har grunderna för ett system med 3 stycken kanaler, det du behöver komplettera med är vilka spridare/droppslang etc som ska användas samt eventuell extra längd med rör!

Smart Power

Med de fjärrstyrda eluttagen kan du slå på t.ex ljuskällor eller fontän när du vill, var du än är med hjälp av Gardena Smart appen.

Husqvarna Automower

Har du en Automower X-line eller Automower med Connect från Husqvarna så kan du enkelt koppla ihop denna med ditt Gardena Smart system, du använder samma konto till Gardena Smart appen som du gör med din Automower app. När du är inloggad i Garden Smart lägger du helt enkelt till en ny enhet och letar upp din Automower i listan och du kan sen schemalägga både klipparen och bevattningen i samma app!

automower-gardena

Produkter som används i artikeln

MK Åskskydd på köpet - paket
Husqvarna Automower® 415X Startpaket
28 995 kr
+Paketartikel
Gå till
Fraktfritt
Gardena smart Water Control
2 129 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman