Start / Magasinet / Välj rätt häcksax för dina behov

Välj rätt häcksax för dina behov

Välj rätt häcksax för dina behov

Trädgård

Det finns en djungel av häcksaxar på marknaden, för att göra valet lite lättare benar vi ut skillnaderna mellan dem för att du ska hitta en häcksax som passar dina behov.

Vilket svärd ska jag välja?

Häcksaxar finns som dubbelsidiga för formning och enkelsidiga för klippning av raka sidor, utgå från din häck och vad målet med klippningen är. Vill du ha den mjukt rundad  – välj ett dubbelsidigt svärd, handlar det bara om att hålla efter den – välj ett enkelsidigt.

Elektrisk häcksax – fritt från avgaser och avbrott

De är tysta, lätta, släpper inte ut några avgaser och behöver aldrig tankas. Fördelarna med att använda en elektrisk häcksax är många. Dagens häcksaxar är tillräckligt effektiva för att kapa även tjocka grenar. För medelstora häckar är Gardena Easycut perfekt, den har dubbelsidigt skär perfekt för formklippning och har ett slagskydd för att skydda mot rekyler om du klipper nära marken. Sladden gör det möjligt att klippa hur länge du vill utan avbrott för att ladda eller tanka.

Batteridriven häcksax – för större frihet

Numera finns det även häcksaxar som går på batteri. Då slipper du både oroa dig för att råka klippa av sladden eller att sladden inte ska räcka till. En laddning räcker i cirka 50 minuter. Perfekt för en medelstor häck. Vill du klippa mer än så laddas batteriet enkelt upp under en fikapaus. Väljer du en modell från Husqvarna går dessutom litiumjon-batteriet att kombinera med flertalet maskiner i Husqvarnas batteriserie.

Bensindriven häcksax – funkar i alla lägen

Om häcksaxen ska inhandlas till sommarstugan eller om du har ont om tillgängliga eluttag är den bensindrivna häcksaxen perfekt. Den nya generationen häcksaxar från Husqvarna är tillräckligt tysta för att bevara grannfriden och är utrustade med Easy Start som gör att de går igång direkt utan slit från din sida. Med en vikt på under fem kilo är de lätta nog för att du ska orka hela häcken igenom. För de riktigt robusta häckarna finns modellen 522HDR60X med en klipphastighet på 4 100 klipp/minut.

Stånghäcksaxar – så du slipper stegen

Har du en riktigt hög häck finns det stånghäcksaxar och teleskophäcksaxar. Det vridbara svärdet gör att du enkelt fixar även toppen på häcken utan att behöva lämna marken. Du hittar dem både som bensindrivna, eldrivna och batteridrivna så att du kan välja det som passar dina behov. Husqvarnas längsta modell har en räckvidd på 3,5 meter och vinkeln går enkelt att fjärrkontrollera, dessutom tyst och luktfri då den går på batteri.

Klicka här för att se hela utbudet av häcksaxar.

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Husqvarna 120iTK4-H Häcksax med batteri
3 790 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman