Start / Magasinet / Varför välja infravärme?

Varför välja infravärme?

Varför välja infravärme?

Tips & Råd

En infravärmare eller dieselvärmare som det också heter värmer upp omgivningen med infraröd strålning på samma sätt som solen värmer. Detta erbjuder en hel del fördelar jämförelsevis med andra traditionella uppvärmningssätt. Vi benar ur det viktigaste fördelarna med att välja en dieselvärmare!

Hur fungerar en infravärmare?

Tänk dig att solens strålar träffar dig en tidig vårdag, du värms och material i din omgivning värms upp och avger värme. Likadant fungerar en diesel eller infravärmare vilket gör att ingen ytterligare fläkt behövs.

En stor fördel med detta är att man får en jämn värmespridning även i stora lokaler. Därmed används den med fördel i verkstäder, lager, arbetslokaler och andra utrymmen där det finns material som värms upp och som i sin tur avger värme. För inglasade terrasser, altaner och växthus finns också mindre terrassvärmare. Vi har ett stort utbud av olika infravärmare för att tillgodose just dina behov!

Lukt och avgasfri

Den absolut största fördelen med en dieselvärmare är att den är i stort sett helt lukt- och giftfri. Förbränningsprocessen är så pass fullständig att endast normal ventilation krävs i lokalen.

Lätt att flytta! 

Trots sin storlek är dieselvärmare lätta att flytta runt. Försedda med roterbara hjul kan värmaren placeras precis där du vill utan ytterligare flytthjälp.

Inget damm!

Värmekällor där luften värms upp och med hjälp av fläkt sprider värmen medföljer också att damm och smuts far omkring i luften. Med en infravärmare undviks detta vilket gör den exceptionellt bra för känsliga verksamheter såsom målerier där damm och smuts kan vara förödande för resultatet. 

En tyst arbetsmiljö

En tyst arbetsmiljö är för många verksamheter och anställda en viktig parameter. En infravärmare är en tyst lösning utan dånande fläktar eller andra störande ljud.

Låg bränsleförbrukning

Tack vare effektiv förbränning hålls bränsleförbrukningen nere och gör en dieselvärmare till en bra investering både lång- och kortsiktigt för dig och miljön.

I vårt utbud av infravärmare har vi allt för både verkstäder, industrier och den mindre terrassen! 

Produkter som används i artikeln

Tiger King
Tiger King Dieselvärmare TKH-130
18 995 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!