Värmare & Avfuktare

Värmeaggregat

Värmare & Avfuktare

Värmeaggregat från Airrex och Kinlux. Maskinklippet erbjuder både värmefläktar, dieselvärmekanoner och gasvärmekanoner. Vad ska man tänka på vid köp?

Läs mer
Visar 29 produkter

Värmeaggregat

Sortering
Varumärke
Pris
Drivkälla
Produktfiltrering
Visa fler

Att tänka på vid köp

Det är viktigt att tänka i volym, och inte i kvadratmeter. Det är det som avgör huruvida värmefläkten/värmekanonen kommer klara av att värme upp utrymmet eller inte. Att tänka på är att värme stiger uppåt varför det är viktigt att räkna i kubikmeter. Det kommer alltid vara varmast precis vid värmekällan och man använder därför någon typ av fläkt för att få luften att cirkulera. Effekten på elverket beror på hur varmt du vill ha det. Frostfritt eller normal rumstemperatur? Ju varmare desto högre effekt krävs av värmefläkten/kanonen.

Hur är ventilationen? Om det finns genomdrag eller är ett otätt utrymme är det viktigt att ha detta i åtanke. Det är också viktigt att tänka på vad som sker på ytan, om det är mycket folk där genererar det mycket värme men om det å andra sidan ofta öppnas dörrar och portar förloras värmen.

Värmefläkt

En elvärmefläkt värmer snabbt och smidigt upp ett önskat utrymme. Det finns många olika storlekar som lämpar sig för olika storlekar av utrymmen. De är billiga att köpa in i jämförelse med en värmekanon men är istället dyrare i drift.

Dieselvärmekanon

Ofta skiljer man på olika dieselvärmekanoner med indirekt och direkt förbränning. Den indirekta dieselvärmekanonen är utrustad med skorsten för att föra bort avgaserna via en slang som finns som tillval. Det är viktigt att föra bort avgaserna till ett utrymme där människor inte vistas alternativt utomhus.

Den direkta dieselvärmekanonen däremot förbränner diesel utan att avskilja avgaserna. Det innebär att den absolut inte kan användas i utrymmen där människor vistas. Exempel på användningsområden är för att torka upp lagerutrymmen och gamla byggnader när människor inte vistas där. Dieselvärmekanonerna är ofta dyrare i inköp men är det effektivaste för stora utrymmen.

Gasvärmekanon

Gasvärmekanonen lämpar sig för inomhusbruk eftersom gasen bränns helt och inga farliga ämnen kommer ut i luften. Denna typ av kanon är ett alternativ till traditionella värmefläktar.

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt