Start / Maskiner & Verktyg / Värmare & Avfuktare / Värmeaggregat

Värmeaggregat

Värmeaggregat i form av infravärmare, värmekanoner och värmefläktar samt tillbehör, servicekit och reservdelar.

Infravärmare
Infravärmare
Tillbehör & Servicekit
Tillbehör & Servicekit
Värmefläktar
Värmefläktar
Värmekanoner
Värmekanoner
5 till att visa...

Visar 24

av 84 produkter
Tiger King
Tiger King Dieselvärmare TKH-130

Tiger King Dieselvärmare TKH-130

15,1 kW Värmeeffekt

18 995 kr
I lager
Sida 1 av 4
1234

Att tänka på vid köp

Det är viktigt att tänka i volym, och inte i kvadratmeter. Det är det som avgör huruvida värmefläkten/värmekanonen kommer klara av att värme upp utrymmet eller inte. Att tänka på är att värme stiger uppåt varför det är viktigt att räkna i kubikmeter. Det kommer alltid vara varmast precis vid värmekällan och man använder därför någon typ av fläkt för att få luften att cirkulera. Effekten på elverket beror på hur varmt du vill ha det. Frostfritt eller normal rumstemperatur? Ju varmare desto högre effekt krävs av värmefläkten/kanonen.
Hur är ventilationen? Om det finns genomdrag eller är ett otätt utrymme är det viktigt att ha detta i åtanke. Det är också viktigt att tänka på vad som sker på ytan, om det är mycket folk där genererar det mycket värme men om det å andra sidan ofta öppnas dörrar och portar förloras värmen.

Värmefläkt
En elvärmefläkt värmer snabbt och smidigt upp ett önskat utrymme. Det finns många olika storlekar som lämpar sig för olika storlekar av utrymmen. De är billiga att köpa in i jämförelse med en värmekanon men är istället dyrare i drift.

Dieselvärmekanon
Ofta skiljer man på olika dieselvärmekanoner med indirekt och direkt förbränning. Den indirekta dieselvärmekanonen är utrustad med skorsten för att föra bort avgaserna via en slang som finns som tillval. Det är viktigt att föra bort avgaserna till ett utrymme där människor inte vistas alternativt utomhus. Den direkta dieselvärmekanonen däremot förbränner diesel utan att avskilja avgaserna. Det innebär att den absolut inte kan användas i utrymmen där människor vistas. Exempel på användningsområden är för att torka upp lagerutrymmen och gamla byggnader när människor inte vistas där. Dieselvärmekanonerna är ofta dyrare i inköp men är det effektivaste för stora utrymmen.

Gasvärmekanon
Gasvärmekanonen lämpar sig för inomhusbruk eftersom gasen bränns helt och inga farliga ämnen kommer ut i luften. Denna typ av kanon är ett alternativ till traditionella värmefläktar.