Start / Magasinet / Växande urban odlingstrend

Växande urban odlingstrend

Växande urban odlingstrend

Inspiration

Trädgård

Något klättrande, något hängande, något ätbart och något väldoftande. Trenden har inte kunnat undgå någon – city gardening har växt sig starkt. Oavsett om du har en balkong, en stadsträdgård eller en takterrass kan du njuta av att odla dina favoritplantor mitt i storstadens puls.

Gröna vågen 

Allt fler människor väljer att bo i större städer, men att bo centralt utesluter inte möjligheten att få utlopp för kliet i odlingsfingrarna och skapa din egna gröna oas med blommor och odlingar. Under de senaste åren har intresset för city gardening växt. Denna trend har skapat ett behov av bevattningssystem och verktyg för mindre ytor. På Maskinklippet kan vi erbjuda Gardenas City Gardening som specialiserat sig på produkter anpassade just för odlingar på mindre ytor.

Bekymmersfri semester 

Bland produkterna hittas allt från olika självbevattningssystem, jordfuktighetsgivare, verktyg – eller varför inte ett komplett balkongkit? Är du inte en hängiven odlare men har några gröna växter på fönsterbrädan som är i behov av lite extra tillsyn under dina lediga dagar går det även att hitta passande semesterbevattningssystem.

Grön oas

Den gröna trenden ökar inte bara människors välbefinnande, utan även den biologiska mångfalden. Forskningen har visat att stadsodlingar bidrar till en bättre folkhälsa och även till mer effektiv pollinering. Odlingarna skapar också bättre förutsättningar för insektsätande fåglar, något vi människor uppskattar eftersom de reglerar mängden insekter som brukar irritera oss under sommarhalvåret.

GA250-0153
GA250-0701

Produkter som används i artikeln

Gardena City Gardening Balkongset
495 kr
I lager
Gardena City Gardening Slangbox, 10 m

Utgången

Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman