Start / Magasinet / Vikten av sågskyddskläder

Vikten av sågskyddskläder

Vikten av sågskyddskläder

Skog

Instruktionsfilmer

Är huggarbyxor onödiga? Vi visar hur stor skillnad det är på rätt skyddskläder och ett par vanliga arbetsbyxor. För din egen säkerhet, använd rätt skyddskläder vid användning av motorsåg.

Korrekta sågskyddskläder

För att vara korrekt klädd när du använder motorsåg skall du ha:

- Huggarbyxor / sågskyddsbyxor

- Sågskyddskängor / sågskyddsstövlar

- Skogsjacka / Skogsblus

- Hjälm

- Handskar

Det är lika viktigt att ha korrekta sågskyddskläder vare sig du ska arbeta heltid i skogen eller du ska såga enstaka träd hemma i trädgården. Med denna video vill vi illustrera hur viktigt det är med sågskyddskläder och hur dålig motståndskraft ett par vanliga arbetsbyxor har mot en motorsåg.

Huggarbyxor / Sågskyddsbyxor

När du ska inhandla nya sågskyddskläder kan man lätt känna sig vilse i det stora sortiment som finns. Om du bara sågar någon gång då och då rekommenderar vi en enklare variant av sågskyddsbyxor eller till och med ett par byxholkar. Ett par byxholkar hoppar du enkelt i och drar över dina vanliga byxor. Om du sågar mer skulle vi rekommendera dig att investera i lite dyrare kläder. Prislappen på sågskyddskläderna ger ofta en hint på kvalitén. Ett par dyrare huggarbyxor innebär ofta en bättre passform och lägre vikt på byxorna. Det är perfekt för den som sågar mycket och ska gå i dem långa dagar. Om du är ute efter top of the line rekommenderar vi Husqvarna Technical Extreme eller Stihl X-TREEm. Det är att rekommendera att köpa till hängslen till de huggarbyxor som det inte ingår i.

Här hittar du alla modeller av sågskyddsbyxor.

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Husqvarna Sågskyddspaket Konsument
3 295 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!