Start / Magasinet / Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman

Inspiration

Trädgård

Du har säkert stött på kontot tidigare, med den karakteristiska vita villan, den fantastiskt gröna trädgården och det vackra, öppna vardagsrummet med dess ljusa inredning. Marie Wessman driver kontot @villa.wessman på Instagram med en följarskara på hela 42 300 personer. @villa.wessman inriktar sig på livsstil, inredning och inte minst trädgård! Vi fick chansen till en trevlig pratstund med Marie.

Hej Marie! Till att börja med, vill du berätta lite om dig själv? Vem är Marie?

Som yrke jobbar jag som sjuksköterska och är specialistutbildad inom hjärtsjukvård. Älskar mitt yrke, men har en dröm att mer och mer kunna få möjligheten att jobba med trädgård och inredning, som sedan barnsben legat mig varmt om hjärtat.

Efter den ena lägenheten efter den andra var det viktigt för mig att hitta en plats att få skapa från grunden, både invändigt men också utvändigt, så 2013 skaffade vi ett renoveringsobjekt med en stor tomt mitt i Lomma, strax utanför Malmö. En tomt med massor av potential! Såhär 10 år senare, har det hunnits med en hel del, men det finns massor med idéer som jag skissar på. To be continued☺️

Kan du berätta lite om bakgrunden till skapandet av @villa.wessman och vad som inspirerade dig att starta ett Instagramkonto?

Mitt instagramkonto @villa.wessman var helt privat från början. Men jag upptäckte hur mycket inspiration jag fick via Instagram och ville då även dela med mig kring mina idéer och skapandet på min nya plats i Lomma. Snabbt fick jag en otrolig respons, vilket både gör mig ödmjuk, men även än mer inspirerad till att inspirera andra. Jag får så mycket, då vill man ge tillbaka det man kan.

Hur skulle du beskriva din personliga stil när det kommer till inredning och trädgårdsdesign?

Inredningsmässigt blandar jag gärna gammal och nytt. Är inte så mycket för att följa ”de senaste trenderna” utan vet snabbt vad jag gillar och följer ofta min första känsla.

I trädgården gillar jag det gröna och formstarka. Är inte så mycket för färg, men jag märker att jag blir mer öppen för förändring med åldern. Favoriter är buxbom, liguster, murgröna, bokhäck, klotträd, molinagräs, alltså i den gröna färgskalan☺️ Underskatta aldrig murgrönan☺️

wessman-magasin1

Vilket eller vilka är dina bästa tips för att skapa en trädgård att trivas i?

Mitt absolut bästa tips är att försöka skapa olika rum, där du ser ditt hus och trädgård från olika vinklar. Det skapar lugn och harmoni!

10 snabba frågor med Marie,

  • Sommar eller vinter? Vår och höst☺️
  • Uteplats med hängmatta eller utekök med grill? Utekök med grill
  • Hemmakväll eller utekväll? Hemmakväll
  • Hund eller katt? Hund!
  • Buskar eller klätterväxter? Båda är ett måste.
  • Morgonmänniska eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.
  • En dag på stan eller en dag i trädgården? Dag i trädgården.
  • Perenner eller ettåriga växter? Perenner
  • Skånska kusten eller Stockholms storstadspuls? Skånska kusten
  • Less is more eller more is more? Gällande grönt, more is more☺️

Vilket är ditt bästa trädgårdsredskap och varför?

Pelle-jöns, min robotgräsklippare! Jag vill prioritera att pyssla med annat i trädgården än att klippa gräs. Gräsmattan blir dessutom betydligt finare med en robotgräsklippare!

Vad är årets projekt i trädgården?

Utekök med pizzaugn.

wessman-magasin3

Finns det några andra Instagramkonton eller influencers inom samma bransch som du beundrar eller inspireras av?

Finns en massor med trädgårdsvänner på Instagram som inspirerar mig, men några favoriter är @andersgardendesign, @mywhitegarden, @purplearea1

Hur ser dina framtidsplaner ut?

I sommar väntar vi en liten flicka. Vill fortsätta utveckla hemmet till en än mer trivsam och rogivande plats att vara på för familjen.

Slutligen, vad skulle du säga är det absolut roligaste med att driva Villa Wessman?

Att inspirera och att bli inspirerad.

Tack för pratstunden Marie, vi hoppas på fler sådana här tillfällen och ser fram emot att se vad du hittar på framöver!

villawessman11

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför vertikalskära gräsmattan?