Start / Magasinet / Vinterrusta din trädgårdstraktor

Vinterrusta din trädgårdstraktor

Vinterrusta din trädgårdstraktor

Trädgård

När snön tar över trädgården behöver du bestämma om din trädgårdstraktor ska gå i ide eller om den ska byta till vinterskrud. För det sistnämnda har vi flera praktiska tillbehör som du hittar längre ner. Men ska du ställa undan din traktor bör du se till att den är rustad för allt som vintern innebär.

Allmän genomgång av motor och delar

Trädgårdstraktorn är som vilket motorfordon som helst och behöver omtanke året runt för att fungera optimalt. I samband med att du ställer undan din traktor kan det vara bra att genomföra viss service. Antingen lämnar du in den hos oss eller så gör du det själv. Det minsta du ska göra då är se över eller byta tändstift, byta motorolja, byta bränslefilter, byta luftfilter, kontrollera remmar, knivar, batteri, säkerhetsbrytare och kontroll av klippaggregat.

Hur mår knivarna?

Titta på hur gräset ser ut. Är stråna fransiga och lite vita är det läge att byta knivar eller åtminstone slipa dem.

Töm på bränsle

Töm bränsletanken så mycket det går. Att ha bensin stående i tanken över vintern är inte optimalt. Har du svårt att få ut all bensin kan du starta maskinen och låta den gå på tomgång till bensinen tar slut och den självdör. Om du väljer att inte tömma på bensin bör du investera i bränslestabilisator. Då skyddar du motor mot rost och korrosion, och gör så att maskinen startar lätt och smidigt nästa säsong.

Gräs och jord

Se till att få bort gräs och jord både ur klippaggregatet och hjulen. Har du tillgång till tryckluft är det smidigt men annars går en borste bra, helst en stålborste.

Förvaring

Det bästa är så klart om den får stå inomhus i några plusgrader. Men oavsett kan det vara bra att skydda den. Det fungerar bra med en presenning men vi har ett allsidigt överdragsskydd i vinyl och polyester som skyddar både på vintern och sommaren.

Använd trädgårdstraktorn på vintern

Självklart fungerar din trädgårdstraktor lika bra på vintern. Med tillbehör har du nytta av den året runt, t.ex. schaktblad, saltspridare och snökedjor. Du hittar alla våra tillbehör till trädgårdstraktorn här. Är du i behov av en ny åkgräsklippare? Kolla in våra färdiga paket med åkgräsklippare och vintertillbehör här.

Produkter som används i artikeln

Husqvarna Motorolja 10w-40
219 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman