Start / Magasinet / Använd lövblåsen under alla årstider

Använd lövblåsen under alla årstider

Använd lövblåsen under alla årstider

Tips & Råd

Trädgård

En lövblås är inte bara till för att blåsa löv, det finns många fler användningsområden än så. Beroende på vilken lövblås du väljer har du nytta av den under alla årstider.

Lövblås på hösten

På hösten är lövblåsen din bästa vän när det kommer till att blåsa bort löv från gräsmattor, gångar, buskar och uppfarten. Att få bort löven med en lövblås jämfört med en kratta går snabbare och är betydligt enklare. Har du stora ytor med löv är därför lövblåsen ett perfekt redskap. Det finns också lövblåsar som suger in löven. De samlas då upp och mals ner i maskinen eller i en ryggsäck så att de sedan kan komposteras. Samtidigt som du sparar tid eftersom du slipper samla upp löven själv. Gardena ERGOJET 3000 är en liten eldriven, lättanvänd lövblås. Perfekt för att blåsa, suga upp och finfördela löv.

Tips! Använd lövblåsen när löven är torra. Det går både snabbare och löven blir betydligt lättare att forsla bort.

Få bort snö och slask med en lövblås

Under vintern kan du använda din lövblås till att blåsa bort snö eller slask från till exempel gångar eller altanen. Passa på när det precis har fallit nysnö, det går lättast att blåsa bort.

Blås bort grus på våren

På våren kan en lite kraftigare lövblås användas för att blåsa bort grus. Passa på när det har regnat, då slipper du att damm och partiklar blåser upp i luften. Du kan också rensa hängrännor eller rengöra taket med en lövblås.

Städa i garaget på sommaren

Under sommaren kan du använda lövblåsen till att göra rent i till exempel garaget med hjälp av en lövblås med sugfuktion. Den fungerar helt enkelt som en städmaskin. Husqvarna 125BVX är en perfekt lövblås för husägare som kombinerar hög blåskapacitet med sugförmåga och användarvänlighet.

Ergonomi

Spara på kroppen genom att använda rätt arbetsställning till din lövblåsare. Tänk på att sänka axeln och att hålla armbågen nära kroppen för att slippa tennisarmbåge. Har du många timmars arbete framför dig är det väl värt att investera i en ryggsäcksblåsare. Välj en modell som har breda axelband och ett höftbälte för att fördela belastningen och få maximal komfort. Hörselskydd är bra att ha även om lövblåsen är av den tystare varianten, speciellt om du använder den ofta och under länge tider. Glöm inte skyddsglasögon för att hindra att du får skräp i ögonen.

Välj rätt lövblås

Vilken lövblås du ska satsa på beror på vad du ska använda den till och hur mycket. Om du inte använder lövblåsen så ofta och till mindre skräpmängder rekommenderas en handhållen lövblåsare. De är lätta och smidiga. Om du däremot använder den mer frekvent och under längre perioder rekommenderas en ryggsäcksblåsare. Det finns lövblåsare som går på el, bensin och batteri. En eldriven lövblås fungerar bra till en medelstor tomt, så länge du har ett uttag utomhus. De bensindrivna är ofta mer kraftfulla men inte lika miljöanpassade. Batteridrivna lövblåsar är tystare, perfekt om du bor i ett villakvarter. Det går snabbt och smidigt att ladda upp batterierna, som kan användas igen och igen.

Du hittar hela vårt sortiment här.

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Stihl BR 200 Lövblås
5 190 kr
I lager
Fraktfritt
Husqvarna 125BVX Lövblås/Sug Startpaket
4 795 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman