Start / Magasinet / Gardena Smart Lona Robotgräsklippare

Gardena Smart Lona Robotgräsklippare

Gardena Smart Lona Robotgräsklippare

Trädgård

Så det är dags att spendera mer tid på det du vill göra och mindre tid på det du inte vill göra, som att hålla efter gräsmattan flera gånger i månaden?

Det lätthanterliga Gardena Smart systemet med sina Robotgräsklippare Smart Sileno och bevattningssystemet Smart Water Control kan vara precis det du söker efter. Styr och håll koll på Smart produkterna via appen, kolla hur din gräsmatta mår och sätt upp bevattning efter behov!

Gardena har modeller för gräsmattor enda upp till 1500kvm.

  • Har du en mindre gräsyta på upp till 500kvm så ska du kolla på Smart Sileno City.
  • Har du en lite större öppen gräsyta på upp till 1500kvm så är Smart Sileno Life mer för dig.

Smart Sileno

Gardenas Smart Gateway är navet när det kommer till kommunikationen med Smart enheterna, både bevattning och robotklippare.

Gatewayen kopplas in till ditt hemmanätverk via nätverkskabel och kommunicerar sen trådlöst ut till de olika Smart enheterna. Ni kan sen kontrollera alla enheter direkt i Appen som finns för iOS och Android, utöver det finns det även möjlighet att koppla ihop det med Apple HomeKit, Magenta SmartHome eller till IFTTT för att inkludera det till resten av hemmets smarta enheter.

Du kan även koppla ihop det med en röst-assistent som t.ex Siri genom Apple HomeKit eller Amazon Alexa och Google Assistant via IFTTT!

Lona

Under 2022 lanseras Lona till Smart Sileno city och Smart Sileno Life med möjlighet till en smartare klippning med hjälp av ett AI-baserat system döpt till Lona.

Lona finns idag på modellerna du ser nedan.

Hur funkar det?

Lona lär sig med tiden genom att kartlägga och anpassa sig till trädgården. Detta ger genom "Zone Management"-funktion som är tillgänglig i Gardena smart appen att lätt kunna definera vilka ytor som ska klippas, när, hur ofta och med vilken frekvens. I samma anda kan man med "Area Protect"-funktionen avgränsa vissa områden som inte ska klippas, du kanske har en yta där man nyligen sått nytt gräs och inte vill låta klipparen gå över.

När du installerat din Lona robotgräsklippare kommer den spendera de först 1-2 veckorna med att kartlägga din tomt. När den känner att den fått tillräckligt med information kommer du få ett meddelande i appen att processen är slutförd och du kan nu börja sätta ut zoner och avgränsningar i kartan som skapats i appen.

silenolona2
SP-265531

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Gardena Smart Sileno Life 1000 Lona
19 499 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman