Start / Magasinet / Jag har dragit min maskin sur, hur gör jag?

Jag har dragit min maskin sur, hur gör jag?

Jag har dragit min maskin sur, hur gör jag?

Skog

Instruktionsfilmer

Att dra sin maskin sur är ett väldigt vanligt användarfel och vi har därför gjort en video för att visa hur du kan lösa problemet.

Nya maskiner är känsligare för detta så bli inte förvånad om du råkar ut för det trots att du arbetat med exempelvis motorsåg i många år tidigare. Kolla gärna även vår video "Så startar du din maskin" för att undvika att det händer igen.

Varför har din motorsåg eller röjsåg blivit sur? 

En maskin blir sur när den får för mycket bränsle förhållande till luft och blir då mycket svår att starta. Detta kan hända om man försöker starta maskinen med choken aktiverad för länge under startförsöket. Choken ska vara aktiverad max 2-3 drag. 

Hur startar jag en sur maskin?

För att starta en sur maskin finns det två olika alternativ. 

Vid det första alternativet behöver du först avaktivera choken. Håll sedan in gasreglaget fullt samtidigt som du drar i startsnöret. Efter några drag kommer maskinen att starta. Den kraftiga röken som kan komma att bildas nu är ett resultat av den höga andelen bränsle. 

Det andra alternativet är att låta maskinen stå tills bränslet har avdunstat. Hur lång tid det tar är helt beroende på hur sur maskinen blivit av startförsöket. 

Relaterade artiklar

MAGASIN

Röja din egen skog - Så gör du!