Polermaskiner

Här hittar du professionella polermaskiner från Rupes, med över 70år i branschen har Rupes utvecklat polermaskiner för allt du kan tänka dig. Oscillerande eller roterande, stora och små, till bil eller båt, här finns du något som passar just dig.

Visar 24

av 5 produkter
Makita Polermaskin kolborstfri 18V DPO600Z utan batteri och laddare

Makita Polermaskin kolborstfri 18V DPO600Z utan batteri och laddare

4 495 kr
I lager
Sida 1 av 1
1

Oscillerande eller roterande

En av dem vanligaste frågorna gällande polermaskiner är ifall jag ska välja en oscillerande eller roterande polermaskin. Här bryter vi ner skillnaderna lite kort

Oscillerande

Fördelarna med en oscillerande polermaskin är att den är väldigt enkel att använda, tack vare sitt slumpmässiga roterande huvud så minskar värmeutvecklingen drastiskt vilket innebär att det är mycket svårare att bränna lacken. En annan fördel är att du inte får så kallade hologram i lacken pga rotations mönstret.
Nackdelen med denna typ av slumpmässiga rotation är att maskinen vibrerar mer under användning, dock har Rupes gjort mycket för att minimera vibrationer med diverse design val.

Roterande

Fördelen med en roterande maskin är att den är väldigt ergonomisk att använda. Har du erfarenhet av polering kommer du garanterat så småningom vilja gå över till en roterande maskin då den är väldigt behaglig att använda under längre arbetspass. Nackdelarna är att du vill ha en viss erfarenhet av polering då värmeutvecklingen är högre och använder du den felaktigt kan hologram uppstå. En roterande maskin har även högre avverkning vilket gör att du polerar bort grova repor mycket snabbare.