Start / Magasinet / Rätt bränsle och blandning till din maskin

Rätt bränsle och blandning till din maskin

Rätt bränsle och blandning till din maskin

Skog

Tips & Råd

En förutsättning för att din motorsåg, röjsåg eller gräsklippare ska fungera är så klart att den får rätt bränsle. I nästan samtliga fall med undantag gräsklippare som ofta har 4-taktsmotorer handlar det om en blandning av bensin och olja. För bästa möjliga resultat, både för dig, din maskin och miljön rekommenderar vi alkylatbensin.

För att ta reda på vilken bränsle och blandning just din maskin behöver bör du alltid läsa användarmanualen som följer med. Har du inte den kvar går de ofta att söka upp på internet. Om din maskin är tvåtakt behöver tvåtaktsolja vara inblandad bensinen. Ofta är det 2 % olja som ska blandas i, vilket motsvarar en deciliter olja på fem liter bensin eller två deciliter olja på tio liter bensin. Har du en fyrtaktsmaskin ska du inte blanda olja i bensinen.

Aspen Alkylatbensin

Alkylatbensin beskrivs ofta som miljöbränsle. Då är det kanske främst natur som åsyftas, men det är i mångt och mycket även arbetsmiljön för den som arbetar med redskapet som förbättras. Du kommer andas in mindre skadliga avgaser jämfört med vanlig bensin. Detta gör det även bättre i säkerhetssynpunkt då du lättare kan hålla fokus en hel arbetsdag.

Aspen Diesel

Bokstaven D i Aspen D står för diesel. Aspen D består av 100% förnybara råvaror, och är en diesel som tagits fram speciellt för användare med omtanke om människa, maskin och miljö. Att använda Aspen D minskar hälsoriskerna märkbart, eftersom det innehåller färre hälsovådliga komponenter än traditionell fossildiesel, som svavel och aromatiska kolväten. Dessutom, när det inte föreligger någon irriterande lukt, kommer du att kunna njuta av din arbetsdag igen. Aspen D levereras i en förseglad förpackning, så att du kan vara säker på att få högkvalitativt, rent och kontrollerat bränsle. Aspen D:s rena sammansättning garanterar en tillförlitlig uppstart och en fantastisk maskindrift, även efter att inte ha använts på länge eller när motorn är kall. Det består av högkvalitativa, stabila bränslekomponenter som förbränns på ett renare sätt och lämnar efter sig mindre rester i motorn och i bränsleinsprutningen. Detta resulterar i en pålitligare motor och en minskad risk för haverier. Och som inte det vore nog: Aspen D kan lagras 3–4 gånger längre än traditionell fossildiesel. Utan biodiesel, och med minskad risk för algtillväxt, är du garanterad kvalitet året runt.

Aspen Bio sågkedjeolja

Aspen Bio Chain Oil är en unik miljöanpassad vegetabilisk sågkedjeolja av hög kvalitet som passar alla typer av sågkedjor och sågsvärd i motorsågar. Den unika sammansättningen av olja och additiv gör att den har utmärkta oxidationsegenskaper och klarar långa stillestånd, utan negativ påverkan på pump och kedja.

Dunkar och påfyllningspipar

Det är viktigt att du förvarar ditt bränsle i för ändamålet avsedda dunkar. Det finns kombidunkar där du kan ha både bränsle och kedjeolja. Det finns även kombidunkar med fack för verktyg så som kedjefilar och fasta nycklar. För att slippa spill vid påfyllning rekommenderas en påfyllningspip, gärna med automatisk stoppfunktion och mekanisk låsfunktion. Självklart funkar den klassiska Jeepdunken, som finns i både fem och tio liter. Klicka här för att se hela vårt sortiment med dunkar och pipar.

Produkter som används i artikeln

Aspen 4 Fat 200L Alkylatbensin
8 215 kr
Skickas om 3-5 vardagar

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför vertikalskära gräsmattan?