Miljöbränsle

Använd alkylatbensin som är upp till 99% renare än vanlig handelsbensin. Ett bränsle som ger kraftigt minskade hälsorisker och dina maskiner mår dessutom bättre.

Avfettning & Rengöringsmedel
Avfettning & Rengöringsmedel
Smörjmedel
Smörjmedel
Tillbehör oljor och bensin
Tillbehör oljor och bensin

Visar 24

av 21 produkter
Aspen
Aspen Alkylatbensin 2-takt, 5l  54st

Aspen Alkylatbensin 2- takt, 5l

Från

12 663 kr
+Finns i flera varianter
Gå till
Aspen
Aspen 2 Alkylatbensin fat 200l, Miljöbensin oljeblandad
8 415 kr
Skickas om 3-5 vardagar
Sida 1 av 1
1
Skogshuggarsport
Rätt bränsle och blandning till din maskin
Spellistor för bästa arbetsmiljö

Vad är alkylatbränsle?

Alkylatbensin innehåller upp till 99% färre skadliga kolväten, jämfört med vanlig bensin. Snällare mot människa, maskin och miljö. Perfekt prestanda för allt från gräsklippare, trimmers, motorsågar och snöslungor till båtmotorer, motorcyklar, gokarts, mopeder och snöskotrar. Bränsle för folk som bryr sig helt enkelt.​ Benämningen kommer från ordet alkylering som är namnet på processen som används för att få fram råvaran.

Från gas till vätska
Alkyleringsprocessen sker på oljeraffinaderier genom att överskottsgasen från råoljedestillationen och från krackningsanläggningen slås samman och resultatet blir en alkylatvätska. Den vätskan är den renaste petroleumprodukt som går att få fram. Alkylatet blandas därefter med en del andra komponenter och vi har nu en färdig produkt, klar att användas i de flesta småmotorer.

Bättre för din hälsa, motorn och vår miljö
När du kör på Aspen alkylatbensin slipper du nästan helt farliga ämnen som bensen och aromater, ämnen som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Motorn trivs också bättre, bl a hålls tändstift och förbränningsrum renare. Bensinen tål att lagras och även efter långa stilleståndsperioder startar din motor utan problem om tanken varit fylld med Aspen alkylatbensin. Miljömässigt är vinsterna många, bl a minskas bildningen av marknära ozon(=smog) med 40%. Små motorer är ofta okomplicerade och är tekniskt sett enkla motorer med dålig förbränning. Det innebär att mycket av bränslet går ut oförbränt. Det i sin tur har en negativ påverkan både på naturen och dig som användare.