Start / Maskiner & Verktyg / Kem, oljor och miljöbränsle / Avfettning & Rengöringsmedel

Avfettning & Rengöringsmedel

Rengöringsprodukter så som avfettning och skumtvätt.

Alkylatbensin
Alkylatbensin
Miljöbränsle
Miljöbränsle
Smörjmedel
Smörjmedel
Tillbehör oljor och bensin
Tillbehör oljor och bensin

Visar 24

av 37 produkter
Stihl Universalrengöring CU 100 1L

Stihl Universalrengöring CU 100 1L

Skonsam rengöring

120 kr
I lager
Sida 1 av 2
12
Skogsapparna du inte får missa
Så rengör du altanen på bästa sätt
Spellistor för bästa arbetsmiljö

Välj rätt avfettningsmedel

Kallavfettning (eller petroleumavfettning, som det benämns ibland) är en aromatisk lacknafta som är väldigt bra på att lösa upp fet smuts. Vinterns dubbdäck sliter upp tjära från asfalten som fastnar på lacken, och den feta smutsen är i princip omöjlig att lösa upp utan kallavfettning. Behöver du använda kallavfettning på de ytor som är riktigt hårt smutsade blir rengöringen mest effektiv om ytan är torr. Kallavfettning på en blöt bil brukar inte ge alls lika god rengöringseffekt.
Alkaliskt avfettningsmedel är ett tvättmedel löst i vatten. Vissa alkaliska avfettningsmedel blandar olika tensider, alkoholer och vatten för att få en bättre produkt som rår på många typer av smuts. Alkaliskt avfettningsmedel funkar utmärkt på en blöt bil och är som regel också rätt effektivt mot bromsdamm på fälgarna. På våren är det bra att kombinera först kallavfettning, skölja med högtryckstvätt och sedan gå på med en alkalisk avfettning. Då löser man både fet tjärsmuts och vanligt vägdamm.

Tvätta med högtryckstvätt
Hos en vanlig trädgårdsslang med ett tryck på fyra bar går det åt drygt 3 000 liter vatten per timme. En högtryckstvätt med ett arbetstryck på 100 bar behöver bara 400 liter vatten per timme. Slutsats: du sparar både egen kraft, tid och vatten. När en trädgårdsslang kopplas till högtryckstvätten blir trycket vanligen fyra bar. Högtryckspumpen i sin tur skapar ett vattentryck på upp till 150 bar. Detta vatten koncentreras genom högtrycksmunstycket till en kraftig stråle.
– Finessen är att maskinen trycksätter en viss mängd vatten, där mängden bestäms av hur stor elmotor och pump som maskinen har. Vattnet trycksätts sedan med hjälp av motorns kolvpump till det optimala tryck som just denna kombination orkar bygga upp.