/ Stihl MS 171 30cm Motorsåg
MK Första förband på köpet
MS171_ACTION_II.jpg
MS171_ACTION_I.jpg
Stihl MS 171 30cm Motorsåg
MS171_ACTION_II.jpg
MS171_ACTION_I.jpg
Stihl MS 171 30cm Motorsåg
MS171_ACTION_II.jpg
Utgått ur vårt sortiment
Stihl

Stihl MS 171 30cm Motorsåg

Första förband på köpet - Med 30 cm svärd och kedja
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 11392000177
Modern liten motorsåg för vedsågning, fastighetsunderhåll och fritidsbruk. Med fördelar som enkel och säker kedjespänning från sidan och långtidsluftfiltersystem som gör att att det inte sätter igen för tidigt.

Engreppsreglage

Alla viktiga funktioner så som kall- och varmstart, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.


Kedjespänning från sidan

På nästan alla Stihl motorsågar (MS 170 undantag) spänns kedjan på sidan av sågen på säkert avstånd från de vassa skärtänderna. Stäng av motorsågen och lossa på skruvarna på kedjedrevskåpan. Spänn kedjan med hjälp av en skruvmejsel på kedjesträckaren samtidigt som du försiktigt drar i kedjan med den andra handen. Enkelt och säkert.


Kompensator

Stihl kompensator, ett reglersystem i förgasaren, som ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.


Långtids luftfiltersystem med förfiltrering

Luften sugs in till i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Luften som når luftfiltret har alltså redan gått igenom en reningsprocess. Filterrengöringsintervallerna blir på så sätt mycket långa.


2-MIX motor

Stihls bränslesnåla 2-MIX motor med 1-i-4-kanalsteknologi är mycket effektstark och har en enorm dragkraft samtidigt som bränsleförbrukningen är upp till 20% lägre jämfört med likvärdiga STIHL 2-takts motorer utan 2-MIX teknologi. Dessutom minskas utsläppen med ända upp till 50%. Den uppfyller det europeiska avgasdirektivet EU II.


4-kanals teknik

Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Resultat: lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster och lägre utstäpp av skadliga ämnen.


Antivibrationssystem

En människa som utsätts vibrationer under en längre tid, från t. ex. ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. STIHLs högeffektivt antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och maskinen blir bekäm och ergonomisk att arbeta med.


Ematic kedjesmörjning

StihlEmatic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.


Tanklock med bajonettfattning

Patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.
Produktspecifikationer
Drivkälla
Bensin 2-takt
Cylindervolym
31.8 cm³
Effekt(kW)
1.3 kW
Inklusive skärutrustning
yes
Handtagsvärme
no
Svärdsinfästning
3005
Svärdslängd
12 tum
Svärdslängd
30 cm
Kedjedelning
3/8'' P
Kortnummer
PMM3
Kedjehastighet max effekt
18.6 m/s
Kedjehastighet vid 133% motoreffekt
24.8 m/s
Vibrationer vänster
4 m/s²
Vikt utan skärutrustning
4.3 kg
Vikt/effektförhållande
3,3
Justerbart oljeflöde
no
Servicekit
11390074100
Volym Bränsletank
0,27 l
Tändstift
NGK CMR6H
Ljudnivå
112 dB(A)
Ljudtrycksnivå
99 dB(A)
Garanti
2 år
Dokument