Start / Trädgård / Snöslungor & Tillbehör / Snöslungor

Snöslungor

Med en snöslunga i rätt storlek flyttar du utan ansträngning snön till en plats där du inte har ont av den.

29 produkter
44944494
AL-KO
-10%
AL-KO Snowline 620 E II Snöslunga

AL-KO Snowline 620 E II Snöslunga

Storsäljare "Bäst i test"

8 995 kr9 995 kr
I lager
Sida 1 av 2
12
Tillbehör Snöslungor
Reservdelar
Att tänka på när man köper snöslunga

Välj Rätt Snöslunga

Maskinklippet har snöslungor för alla behov. Ett snötäckt landskap kan vara magiskt men snön utgör ofta också ett problem när den faller. Med en snöslunga flyttar du enkelt snön till en plats där du inte har ont av den. Det kan vara svårt att veta vilken snöslunga som passar bäst för dig och dina behov och vi har därför gjort en snabb guide för hur du hittar rätt snöslunga.

1-Stegsslunga

1-stegsslungan är en enklare variant av snöslunga som oftast saknar drivning och går hela vägen ner till marken. Det gör dem anpassade för fasta underlag exempelvis asfalt. Om du istället har lösa underlag som exempelvis grus rekommenderar vi dig inte till att köpa en 1-stegsslunga.

2-Stegsslunga

2-stegsslungan är en mer avancerad variant av snöslunga som precis som namnet avslöjar arbetar i flera olika steg. Först matar den in snön via impeller för att sedan slås sönder och kastas ut. Denna typ av snöslunga är där med ofta större och drivs på hjul eller band för att vara lätthanterlig.

3-Stegsslunga

3-stegsslungan är otroligt effektiva på grund av deras effektivitet. I första steget matar snöskruvarna in snön från varsitt håll till mitten där en tvärgående snöskruv tar över och för snön in till impellern. I tredje steget skickas sedan snön ut genom utkastet. De är starka och därför mycket effektiva i tung och blöt snö. Deras effektivitet är cirka 30% mer än den mer traditionella 2-stegsslungan.

Tips Inför Snöslungeköpet

  • Vilken typ av snöslunga behöver du? 1-, 2- och 3-stegsslungor skiljer sig i kraftfullhet men även i pris. Fundera över hur mycket kraft du egentligen behöver och vilket underlag du kommer köra på för att undvika att över- eller underköpa.
  • Hur stor arbetsbredd och öppningshöjd behöver du?
  • Vill du ha manuell eller steglös växling?
  • Vill du ha servostyrning? Om du köper en stor, tung snöslunga kan detta vara ett måste för att underlätta körningen.
  • Behaglig ljudnivå.
  • Köp en märkesvara för att garantera att tillverkaren tillhandahåller service- och reservdelar. Maskinklippet tillhandahåller original reservdelar till alla snöslungor som vi säljer.
  • Belysning? Många gånger kan man behöva köra snöslungan när det är mörkt och då är belysning mycket uppskattat.

Välkända Varumärken

Maskinklippet erbjuder snöslungor från välkända varumärken så som Husqvarna, Cub Cadet, MTD, AL-KO och Bonnet. Alla snöslungor 2 års garanti och vissa Cub Cadet även 3 års garanti. Att köpa en snöslunga från en välkänd leverantör ger dig tryggheten i att veta att du alltid kan hitta service- och slitdelar till din maskin.