Umgås utomhus i vinter

Umgås utomhus i vinter

Inspiration

Tips & Råd

Det kommer bli ett år som går till historien av olika anledningar, främst den att vi alla på något vis drabbats av pandemin och tillsammans ändrat om i vår vardag för att minska smittspridningen. Vi tänkte därför ta tillfället i akt att tipsa om idéer på hur du umgås med nära och kära utomhus på ett roligt och säkert sätt. Men glöm inte – även utomhus är det viktigt att tänka på avståndet!

  • Packa en matsäck och bege er ut i naturen. Använd termos till både mat och dryck för att hålla värmen eller ta med grillen/stormköket ut i naturen för tillagning på plats. Bra tips på värmande dryck att ta med ut är: kaffe, glögg, te eller varm choklad. Tips på enkel mat utan tillgång till grill är: mackor, wraps, sallader, fikabröd eller använd mattermos till exempelvis varm soppa eller kokt korv. Har du fördelen att ha tillgång till grill är det få saker som är så svårslagna som en nygrillad korv eller hamburgare ute i naturen. Vegetariskt alternativ? Halloumi eller quornprodukter är då ett mycket bra val. 
  • Köpa med er mat från en lokal restaurang och ta med ut i naturen. På samma gång gynnas en bransch som troligtvis har det väldigt tufft i sina verksamheter idag. Majoriteten av restaurangerna har idag ställt om verksamheterna och erbjuder take-away till bra priser.
  • Bjud med en nära vän på en promenad. Det är ett perfekt sätt att umgås och viktigaste är kläder efter väder, då kommer ni garanterat ha en trevlig stund tillsammans. Är du riktigt frusen? Prova en värmeväst från Genzo som definitivt håller dig varm.
  • Grilla S’mores – en amerikansk klassiker! Trä på marshmallows på en trästicka eller grillspett och håll över elden. När de börjar få färg tar du undan dem och lägger en styck marshmallow tillsammans med en chokladbit mellan två kex (typ digestivekex eller Marie-kex). Snart smälter chokladen och du har en riktig godsak att se fram emot.

Closeup of Hands Building Smore with Roasted Marshmallow and Chocolate At Campfire Outdoors
  • Bjuder vintern på snö? Då blir aktiviteterna utomhus så många fler – pulkarace, åk skridskor på en sjö (kolla isen noga!), bygg en snökoja, gör en snölykta, förgyll trädgården med en snögubbe eller varför inte prova längdskidåkning.
  • Tillverka en eldstubbe. Höj mysfaktorn med en eldstubbe i naturen, kul projekt och garanterat en stämningshöjare. Du kan läsa mer om hur du tillverkar dem här.
  • Träna tillsammans utomhus! Bara kreativiteten sätter stopp; gå en rask promenad, spring en runda, ta med en yogamatta ut och gör övningar, många kommuner erbjuder även utegym som är väl värda att prova.
  • Lär er mer om naturen – som hjälp på vägen kan man använda sig av olika appar. Klicka här för att se några av de skogsappar vi rekommenderar.
  • Gör nytta tillsammans och hjälps åt med sysslorna utomhus. Våga fråga grannen om hjälp med veden eller barnen med snöskottningen – det går snabbare och du får trevligt umgänge på köpet 😊 

Klä dig varmt (lager på lager med underställ i botten eller ta hjälp av batteridrivna värmekläder: värmeväst, värmehandskar eller värmesulor) och njut sedan av härliga dagar tillsammans med nära och kära!

Produkter som används i artikeln

Genzo
-0%
Genzo Värmeväst Arctic Original 6000 mAh S/M
1 595 kr
+Finns i flera varianter
Gå till

Relaterade artiklar

MAGAZIN

Köpguide Robotgräsklippare - välj den bästa roboten för din gräsyta