Start / Magasinet / 2 heta äppeldrinkar i höstkylan

2 heta äppeldrinkar i höstkylan

2 heta äppeldrinkar i höstkylan

Inspiration

Färskpressad äppeljuice hör hösten till. Har du egna äppelträd kan du köra äpplen i en juicepress eller lämna till ett musteri och få äppelmust tillbaka. Men blev det ingen skörd i år så går det såklart lika bra att köpa i butiken. Äppeljuice blir extra god varm, inte minst om du spenderat hela dagen ute. Enklast blir det om du värmer juicen hemma och tar med det ut i skogen i en termos.

Skogsäpple med pärontwist

(4 portioner)

Du behöver:

2,5 dl färskpressad värmd äppeljuice

8 cl päronkonjak

Garnering: Kanelstänger

Gör så här:

Värm äppeljuicen och häll upp i en kanna. Tillsätt konjaken och rör om. Häll upp i muggar och garnera med en kanelstång.

Äppelmust deluxe

(4 portioner)

Du behöver:

4 dl färskpressad värmd äppeljuice

Saft från ½ citron

1 kanelstång

2 msk grovriven färsk ingefära

Kanel

Garnering: Äppelskivor och kanel

Gör så här:

Grovriv ingefäran. Värm äppeljuicen och tillsätt ingefäran och kanelstången. Låt dra i 10 minuter. Sila bort ingefäran och häll upp i en kanna. Dela citronen på mitten och pressa ur saften ur ena halvan. Rör om. Skär några äppelskivor. Häll upp drinken och garnera med äppelskivor och pudra över lite kanel.

Serveringstips

Garnera dem med äppelskivor, kanel eller kanelstång så blir de riktigt festliga. Eller håll det enkelt och ta med dem ut naturen i en termos. Vi har trevliga thermosmuggar och vanliga muggar för både Stihl- och Husqvarnafantasten bland alla våra profilartiklar.

För dig som har egna äppelträd eller funderar på att skaffa har vi fler artiklar om just äppelträd. Här kan du läsa om hur du beskär fruktträd och här kan du läsa om hur du ympar äppelträd.

Produkter som används i artikeln

Coffee-to-go-mugg

Utgången

Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Från hjärtsjukvård till trädgårdsdröm - Villa Wessman