Elverk

Elverk kommer till nytta vid många tillfällen. Vanligaste användningsområdet är som reservkraft vid strömavbrott. Elverk kan också användas för att driva olika typer av maskiner som svetsar och elverktyg, eller för drift av fin-elektronik som datorer med ett inverterelverk.

Tillbehör Elverk
Tillbehör Elverk
3 till att visa...
kW
kW
kW
kW

Visar 24

av 106 produkter
Fraktfritt
Honda EU22i Elverk

Honda EU22i Elverk

Mycket tystgående inverterelverk

17 649 kr
I lager
Sida 1 av 5
12345
Skogsapparna du inte får missa
Hur väljer jag rätt elverk?
Tillbehör Elverk

Hur väljer jag rätt elverk?

Först behöver du veta vad det du skall driva, din last, drar i effekt – alltså vad drar det i watt. All elektronik har en märknings som talar om vad de drar i watt, men ibland kan det stå i A (Ampere). Om det står märkt i Ampere (A) kan du räkna ut det genom att ta A gånger V (AxV=Watt). Skall du driva flera laster samtidigt lägger du ihop deras respektive förbrukning så att du får reda på den totala effekten. Då vet du vad elverket behöver ge för effekt för att kunna driva din last. En sak som är viktig att tänka på i valet av elverk är induktiva laster. Induktiva laster är grejer som, enkelt uttryckt, innehåller mycket järn. Det kan t.ex. vara kylskåp, elmotorer eller kompressorer. Anledningen till att detta är viktigt att känna till stavas startström. Induktiv last drar väldigt mycket watt i startström när de startar igång, dubbelt och trippelt mot den vanliga effekten i uppstarten är inte ovanligt, vilket du måste ta i beaktande i valet av elverk – oavsett om det är dieselelverk, bensinelverk eller inverterelverk. Champions elverk ger av denna anledning mer ström i toppeffekt än vad de ger i kontinuerlig effekt. Kom ihåg – välj aldrig ett elverk som ger exakt så mycket watt som du behöver. Effekten kan ibland variera på både lasten och elverket vilket gör att du skall välja ett elverk som ligger en bit över det du behöver. En annan fördel med detta är att elverket inte behöver gå så tungt.

Är det möjligt att driva känslig elektronik med ett elverk?
Ja, om elverket har inverterteknologi och ger ren sinus kan du använda det till känslig elektronik så som dator och skärmar. Tidigare har det inte varit så vanligt med inverterelverk men det blir allt vanligare och viktigare. Du bör inte koppla in känsligare eller nyare teknik till ett elverk om det inte är ett inverterelverk eftersom det du kopplar in kan ta skada, fungera dåligt eller rentav gå sönder. Våra inverterelverk ger ren och pålitlig el som du kan koppla in vad som helst i – om ett vägguttag kan driva det kan våra inverterelverk göra det. På dieselelverk är det ovanligt med inverterteknik men har ibland AVR – Automatisk Voltreglering. Detta är inte samma sak som en inverter men skyddar dina förbrukare mot variation i elverkets Volt.