Motorsåg & Skärutrustning

Motorsåg

Motorsåg & Skärutrustning

Motorsågar för både proffs och hobbyanvändare. Här finner du motorsågar för alla behov av bra kvalitet till förmånliga priser. Hitta en motorsåg som passar just dina behov från välkända tillverkare såsom Husqvarna, Stihl, Jonsered, Partner, MTD, Solo och AL-KO. Vill du veta mer om hur du hittar rätt motorsåg för dina behov?

Läs mer
Visar 132 produkter

Motorsåg

Sortering
Varumärke
Cylindervolym
Effekt
Handtagsvärme
Drivkälla
Taggar
Max svärdslängd
Pris
Visa fler

Att köpa rätt motorsåg för sina behov

Storlek och styrka avgör vad din motorsåg är bra på och det är viktigt att köpa motorsåg för just dina behov. Handlar det om att ta ner rejäla träd i hårda träslag, krävs en motorsåg med en hög effekt och en storlek därefter. Är modellen för liten, blir påfrestningarna för stora och sågen utsätt för onödigt slitage. Men med de större storlekarna kommer å andra sidan högre krav på fysisk styrka och skicklighet. Om du har planerat att använda den till mindre jobb som kvistning blir en stor såg fort klumpig. Med ett motorsåg från Husqvarna, Jonsered eller Stihl har du en trogen arbetskamrat i åtskilliga år framåt. Som med så mycket annat handlar valet om att utgå från dig själv och dina behov. Här ger vi några tips på olika motorsåg för olika användningsområden.

Villaägaren: Husqvarna 135

Planerar du att mest använda motorsågen till mindre röjarbeten i trädgården eller till vedkapning till myseldningen så är en Husqvarna 135 perfekt. Med en vikt på 4,4 kilo är den lika lättmanövrerad som den är lättstartad. Stoppkontakten går tillbaka automatiskt, så att du kan vara säker på att den startar direkt – varje gång.

Halvproffset: Husqvarna 445e TrioBrake

Om du vill ha ett kraftfullt motorsåg som klarar dom flesta arbetsuppgifterna utan att ta steget upp till ett proffssåg är Husqvarna 445e TrioBrake ett perfekt val. Med en effekt på 2,1 kW har den kapaciteten för rejält arbete och är fortfarande smidig att använda.  Verktygslös kedjespännare gör användningen bekväm. Också utrustad med TrioBrake som gör att kedjebromsen både kan utlösas automatiskt eller mekaniskt bak som ger extra säkerhet vid arbetet.

Proffset – Husqvarna 550 XPG

Jobbar du i skogen på daglig basis vill du ha en motorsåg som gör allt för att underlätta arbetet för dig. Husqvarna 550 XPG har en effekt på 2,8 kW och är utrustad med RevBoost som ger högre kedjehastighet för en smidigare kvistning. Sågkroppen är betydligt smalare än sina föregångare för en smidigare hantering. Dessutom är handtagen uppvärmda, en skön bonus kalla vinterdagar och blöta handskar.

Batterisåg – Husqvarna 120i

För dig som bor tätt eller sågar inomhus och dessutom vill jobba mer miljövänligt är den batteridrivna Husqvarna 120i perfekt. Med både lägre ljudnivå och utan avgaser blir jobbet roligare. Kapaciteten är fullt tillräcklig för fällning av mindre träd och kapning av grenar. Dagens batterier har så pass bra kapacitet att en laddning räcker lika långt som en tank bensin, och litiumjonbatteriet håller dessutom för hundratals laddningar.

 

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 500kr
Snabb leverans
100% nöjd kund
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt