Motorsåg & Skärutrustning

Motorsåg

Motorsåg & Skärutrustning

Motorsågar för både proffs och hobbyanvändare. Här finner du motorsågar för alla behov av bra kvalitet till förmånliga priser.

Läs mer
Visar 140 produkter

Motorsåg

Sortering
Varumärke
Cylindervolym
Effekt
Handtagsvärme
Drivkälla
Taggar
Max svärdslängd
Pris
Kedjehastighet
Visa fler

Att köpa rätt motorsåg för sina behov

Storlek och styrka avgör vad din motorsåg är bra på och det är viktigt att köpa motorsåg för just dina behov. Handlar det om att ta ner rejäla träd i hårda träslag, krävs en motorsåg med en hög effekt och en storlek därefter. Är modellen för liten, blir påfrestningarna för stora och sågen utsätt för onödigt slitage. Men med de större storlekarna kommer å andra sidan högre krav på fysisk styrka och skicklighet. Om du har planerat att använda den till mindre jobb som kvistning blir en stor såg fort klumpig. Med en motorsåg från Husqvarna, Jonsered eller Stihl har du en trogen arbetskamrat i åtskilliga år framåt. Som med så mycket annat handlar valet om att utgå från dig själv och dina behov. Här ger vi några tips på olika motorsåg för olika användningsområden.

Villaägaren: Stihl MS 194

Planerar du att mest använda motorsågen till mindre röjarbeten i trädgården eller till vedkapning till myseldningen så är en Stihl MS 194 perfekt. Med en vikt på endast 3,6 kilo är den lika lättmanövrerad som den är lättstartad.

Halvproffset: Husqvarna 445e TrioBrake

Om du vill ha ett kraftfullt motorsåg som klarar dom flesta arbetsuppgifterna utan att ta steget upp till ett proffssåg är Husqvarna 445e TrioBrake ett perfekt val. Med en effekt på 2,1 kW har den kapaciteten för rejält arbete och är fortfarande smidig att använda.  Verktygslös kedjespännare gör användningen bekväm. Också utrustad med TrioBrake som gör att kedjebromsen både kan utlösas automatiskt eller mekaniskt bak som ger extra säkerhet vid arbetet.

Proffset – Husqvarna 550 XPG

Jobbar du i skogen på daglig basis vill du ha en motorsåg som gör allt för att underlätta arbetet för dig. Husqvarna 550 XPG har en effekt på 2,8 kW och är utrustad med RevBoost som ger högre kedjehastighet för en smidigare kvistning. Sågkroppen är betydligt smalare än sina föregångare för en smidigare hantering. Dessutom är handtagen uppvärmda, en skön bonus kalla vinterdagar och blöta handskar.

Batterisåg – Stihl MSA 120 C-B

För dig som bor tätt eller sågar inomhus och dessutom vill jobba mer miljövänligt är den batteridrivna Stihl MSA 120 C-B perfekt. Med både lägre ljudnivå och utan avgaser blir jobbet roligare. Kapaciteten är fullt tillräcklig för fällning av mindre träd och kapning av grenar. Dagens batterier har så pass bra kapacitet att en laddning räcker lika långt som en tank bensin, och litiumjonbatteriet håller dessutom för hundratals laddningar.

 

Varför välja Husqvarna TrioBrake™?

Maskinklippet provkör

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev!Fraktfritt över 1000kr
100% nöjd kund
Kunnig support
Du har 0 produkter att jämföra Jämför nu Rensa listan Du kan inte jämföra fler än 4 produkter samtidigt