Start / Skog / Flis & Vedhantering / Vedmaskiner

Vedmaskiner

Vedmaskiner minskar och underlättar arbetet med vedhantering, ett arbete som annars kan vara både slitsamt och tidskrävande.

Vedklyv
Vedklyv

Visar 24

av 38 produkter
Stihl Träfuktighetsmätare

Stihl Träfuktighetsmätare

För trä, gips och cement

330 kr
I lager
Hawk Klyvpaket
3 795 kr
+Paketartikel
Gå till
Sida 1 av 2
12
Ved - en dags jobb, två års ved
Så bygger du en cylinderformad vedstapel
Bästa veden för brasan

Vedklyv

En vedklyv underlättar klyvning av ved och är till skillnad från yxan en säkrare metod där fingrar hålls ifrån farliga delar. Till utvalda modeller är det möjligt att välja till 4-kniv vilket dessutom effektiviserar klyvningen avsevärt.

Vedkap

Vedkapning är ett tungt arbete för kroppen och en god arbetsställning är A och O för att orka. Med en vedkap hamnar inte bara stockarna i en bra arbetshöjd, även säkerheten ökar. Med hjälp längdindikator blir alla vedträ dessutom lika långa vid varje kapning.

Vedmaskin

Är du i behov av mycket ved? Sågar och klyver du åt andra eller vill du bara ha mer tid över till annat? Säg hej till vedmaskinen eller vedprocessor som det också kallas! En maskin som både kapar och klyver stockarna i ett och samma moment. Lättare än såhär blir det inte!

Transportband

Med transportband eller elevator får du veden dit du vill utan att behöva kasta eller bära den. Välj mellan olika längder och väl tilltagen höjd gör att veden kan transporteras upp på en traktorvagn eller hög vedstapel.