Start / Magasinet / Trädgårdssysslor som är perfekta i augusti

Trädgårdssysslor som är perfekta i augusti

Trädgårdssysslor som är perfekta i augusti

Trädgård

Mot slutet av semestern kan det vara skönt med några avbrott från hängmattan. Utöver att skörda och förlänga dina odlingar är förutsättningarna perfekta för att göra trädgården redo för hösten. Här har vi därför samlat trädgårdssysslorna som lämpar sig bäst under augusti.

Ta tillvara på och förläng skörden

Hjälp tomatplantorna på traven genom att ”toppa” dem, alltså klippa bort alla nya blomklasar. Då kan plantan lägga sin energi på att få färdigt de tomater som redan börjat utvecklas. Under augusti går det fortfarande utmärkt att så bladgrönt som sallat och rucola, som växer snabbt även under lägre temperaturer. Även sockerärtor går bra att så nu för skörd senare i höst. Någon som däremot inte gillar svalare temperaturer är basilikan, har du odlat i kruka är det dags att plocka in den.

Beskär bärbuskar efter skörden

När du har plockat säsongens sista hallon eller björnbär är det dags att plocka fram din sekatör. Klipp bort alla skott som gett bär i år för att ge plats åt nästa års skott. För vinbärs- eller krusbärsbuskar handlar det snarare om att gallra bort gamla grenar så att busken får ljus och luft.

Fixa till gräsmattan

Nu är förutsättningarna perfekta för att fixa till kala eller slitna partier i gräsmattan. Jorden är varm och fuktig samtidigt som den rika daggen gör att du näst intill slipper vattna. Satsa på en så kallad villablandning med snabb grodd så hinner gräset rota sig ordentligt innan vintern.

Trimma häcken en sista gång

Mot slutet av månaden kan du plocka fram häcksaxen och ge häcken en sista finputsning innan det är dags för vintervila. Du hittar alla våra häcksaxar här.

...och så var augustis trädgårdssysslor gjorda. Vill du har mer tips inför kommande säsong? Läs mer om hur du tar hand om din trädgård inför vintern.

Produkter som används i artikeln

Stihl
Fraktfritt
Stihl HS 45 Häcksax
4 390 kr
I lager
WOLF-Garten
Wolf-Garten WE-B/LD 700 A Gödningspaket
949 kr
+Paketartikel
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Husqvarna Nyheter 2024